Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί οι ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία για Pandora Papers

Οι ευρωβουλευτές μας συμφωνούσαν με το αρχικό κείμενο του ψηφίσματος, ωστόσο οι αιφνιδιαστικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στοχοποιούσαν ονομαστικά συγκεκριμένα πρόσωπα, παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας, τονίζει η ΝΔ.

Γιατί οι ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία για Pandora Papers

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας και των ευρωβουλευτών της για τα Pandora Papers είναι να γίνει ενδελεχής έρευνα, ώστε να ριχτεί φως παντού και να μη μείνουν σκιές και «γκρίζες ζώνες». Και γι' αυτό, όπως έχει καταγραφεί, συμφωνούσαν με το αρχικό κείμενο ψηφίσματος, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε σχετική ανακοίνωση. 

Οπως σημειώνει η ΝΔ, «η στάση της αποχής από την ψηφοφορία υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι στο τελικό κείμενο, κατόπιν αιφνιδιαστικής τροπολογίας, στοχοποιούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα, ονομαστικά, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας, που αποτελεί βασικό κανόνα του κράτους δικαίου και βάζοντάς τους στην ίδια μοίρα με πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει υπεράκτιες εταιρείες για να μεταφέρουν παράνομα πλούτο έξω από τη χώρα τους.

Ας αφήσουν κατά μέρος λοιπόν οι "γνωστοί" τη σπέκουλα», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v