Εθνικό πένθος την Τετάρτη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

(upd) Κύμα συγκίνησης και μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένειά της από τον πολιτικό κόσμο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τετάρτη, πριν την κηδεία, το λαϊκό προσκύνημα. Θα ταφεί στο Α' Νεκροταφείο δημοσία δαπάνη.

Εθνικό πένθος την Τετάρτη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Παρά τη μάχη που έδωσε η Φώφη Γεννηματά, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Από το πρωί καταγράφηκε έντονη επιδείνωση της κατάστασής της, με υποτροπή της βασικής νόσου.  

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος. 

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός:  «Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεράποντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος στέλνει μηνύματα συμπαράστασης. Με απόφαση του πρωθυπουργού κηρύσσεται εθνικό πένθος την Τετάρτη, ημέρα της κηδείας της.

Η Βουλή αναστέλλει τη δραστηριότητά της για το υπόλοιπο της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Τασούλας. Είπε ότι συνομίλησε με τον Κ. Μητσοτάκη και συμφωνήθηκε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα. Με τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνήθηκε να παγώσει το έργο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, θα τιμηθεί η μνήμη της Φώφης Γεννηματά ενώ στο έδρανό της στη Βουλή έχει τοποθετηθεί μια ανθοδέσμη.

Η κηδεία θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στη Μητρόπολη και η ταφή θα γίνει στο Α' Νεκτοταφείο. Από τις 10 το πρωί, η σωρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για λαϊκό προσκύνημα.

Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος η διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία υπουργό.

ΚΙΝΑΛ: Ηταν μια αγωνίστρια της ζωής

Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στον δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.

Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, τροποποιεί το πρόγραμμά του και επιστρέφει αύριο το βράδυ στην Αθήνα. Η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη, ακυρώνεται. 

Το βιογραφικό

Κόρη του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Γεννηματά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έφυγε σήμερα από τη ζωή, στα 57 της χρόνια. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου του 1964 και ήταν μητέρα τριών παιδιών.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής (Α' Αθήνας) με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τον Απρίλιο του 2000 και στις 21 του ίδιου μήνα εξελέγη γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων. Στις 3 Οκτωβρίου του 2001, επανεξελέγη γραμματέας του προεδρείου της Βουλής.

Το 2001 μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Τον Μάιο του 2000, εξελέγη γραμματέας της διαρκούς κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Τον Οκτώβριο του 2001, στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, εξελέγη από την ΚΕ γραμματέας του Τομέα Παιδείας και Εκπαίδευσης του κόμματος. Τον ίδιο μήνα, εξελέγη γραμματέας της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς το 2002 και το 2006

Στις νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου του 2002, εξελέγη υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά στον Β' γύρο με ποσοστό 56,3%, υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ. Τον Μάρτιο του 2003, εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού της Αριστεράς. Στις 3 Ιουλίου του 2003, επανεξελέγη από την Κεντρική Επιτροπή μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Τον Αύγουστο του 2003, ορίστηκε μέλος της 12μελούς Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ.

Τον Μάρτιο του 2005, εξελέγη μέλος του νεοσύστατου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη τον Δεκέμβριο του 2006. Τον Οκτώβριο του 2006, με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά από τον Α' γύρο με ποσοστό 43,4%.

Λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007, παραιτήθηκε από υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, προκειμένου να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ο Άρειος Πάγος δεν έκανε δεκτή την υποψηφιότητά της, λόγω συνταγματικού κωλύματος που δεν επιτρέπει σε αιρετό δημοτικό άρχοντα δευτέρου βαθμού να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές κατά τη διάρκεια της θητείας του, ακόμα και αν έχει παραιτηθεί.

Τον Μάρτιο του 2008, στο 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και στη συνέχεια εξελέγη από το Εθνικό Συμβούλιο, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Το πρώτο κυβερνητικό αξίωμα

Τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην πρώτη κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου. Στις 26 Μαρτίου 2012, ύστερα από απόφαση του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, θέση που διατήρησε έως και τις 26 Ιουνίου του 2013, οπότε ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Το Μάρτιο του 2013, επανεξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος.

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015

Στις 15 Ιουνίου του 2015, εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στις 30 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν τον εκλογικό συνδυασμό των δύο κομμάτων υπό τον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου η Δημοκρατική Συμπαράταξη έλαβε ποσοστό 6,28% και εξέλεξε 17 βουλευτές.

Η δημιουργία του ΚΙΝΑΛ

Τον Ιούλιο του 2017, από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα και κάλεσε να συμμετάσχουν σε αυτό κόμματα και πολιτικές κινήσεις που θα ήθελαν να εκφράσουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Επίσης δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη, από τα μέλη και ψηφοφόρους των κομμάτων που θα ενταχθούν στο εγχείρημα, του ηγέτη του νέου πολιτικού φορέα.

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ, τη συμμετοχή στην πολιτική κίνηση ανακοίνωσαν: Το Ποτάμι, η Δημοκρατική Αριστερά, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η Ανανέωση, οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς, οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης και η Φωνή Δημοκρατίας.

Στις 12 Νοεμβρίου του 2017, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, στο οποίο έλαβαν μέρος εννέα υποψήφιοι. Ψήφισαν 211.191 άτομα και έλαβαν: η Φώφη Γεννηματά 73.939 ψήφους (42,50%), ο Νίκος Ανδρουλάκης 43.735 ψήφους (25,14%), ο Γιώργος Καμίνης 23.520 ψήφους (13,52%), ο Σταύρος Θεοδωράκης 17.062 ψήφους (9,81%), ο Γιάννης Μανιάτης 7.417 ψήφους (4,26%), ο Γιάννης Ραγκούσης 4.162 ψήφους (2,39%), ο Κωνσταντίνος Γάτσιος 2.877 ψήφους (1,65%), ο Απόστολος Πόντας 924 ψήφους (0,53%) και ο Δημήτρης Τζιώτης 343 ψήφους (0,20%).

Επειδή κανένας από τους υποψηφίους δεν κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία, στις 19 Νοεμβρίου του 2017 διεξήχθη και δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων, στον οποίο συμμετείχαν 156.103 άτομα, με τη Φώφη Γεννηματά να αναδεικνύεται επικεφαλής του νέου σχηματισμού με το 56,75% των ψήφων.

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, ανακοίνωσε το όνομα του νέου κόμματος: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και στις 2 Δεκεμβρίου συγκροτήθηκε το εξαμελές Πολιτικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τους: Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη, Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Καμίνη, Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Τα πρώτα χρόνια

Η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με τον φοιτητικό συνδικαλισμό και εντάχθηκε στην προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ. Το 1986, έγινε μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας. Το 1987, άρχισε να εργάζεται στην Εθνική Tράπεζα και παράλληλα στο πολιτικό γραφείο του πατέρα της μέχρι το 1989. Την περίοδο της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα (1989), ανέλαβε καθήκοντα στο ιδιαίτερο γραφείο του τότε ΥΠΕΘΟ Γεννηματά.

Την περίοδο 1990-1993, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, ανέλαβε τον συντονισμό των δραστηριοτήτων του Γεννηματά, που τότε ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Το 1993, όταν ο Γεννηματάς ανέλαβε τα υπουργεία ΥΠΕΘΟ και Οικονομικών, έγινε συντονίστρια του ιδιαίτερου γραφείου του. Από το 1996, ήταν εκλεγμένη πρόεδρος του Ομίλου ''Γιώργος Γεννηματάς''. 

Μητσοτάκης: Σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες η Φώφη Γεννηματά

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός, «η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου», καταλήγει.

Θερμά συλλυπητήρια από Κ. Σακελλαροπούλου

«Αποχαιρετάμε τη Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης», αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οπως αναφέρει η κα Σακελλαροπούλου, η Φώφη Γεννηματά ήταν «μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

 

Τσίπρας: Πιο φτωχή η πολιτική

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συντρόφους της.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ: Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Πάλεψε με θάρρος σε μια άνιση μάχη για τη ζωή επί χρόνια, χωρίς να εγκαταλείψει στιγμή τον στίβο της πολιτικής όπου αφοσιώθηκε πολύ νωρίς. Υπήρξε μία από της σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού Κοινοβουλίου, πρωταγωνιστώντας πάντα με αξιοπρέπεια και ευγένεια, είτε στις συγκλίσεις είτε στις αντιπαραθέσεις. Η Φώφη Γεννηματά φεύγοντας άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Να σημειωθεί ότι το κόμμα αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές του για τις επόμενες ημέρες.

Αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία ο Π. Γερουλάνος

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Παύλος Γερουλάνος, ανακοινώνοντας ότι αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία.  

Γ. Οικονόμου: Η είδηση μας συγκλονίζει

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους», δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Λόγω της τραγικής απώλειας της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Οικονόμου ακύρωσε και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, δηλώνοντας μόνο τα εξής: «Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μάς συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν μια σπουδαία γυναίκα. Με πίστη στη Δημοκρατία, μια γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της. Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της, στην οικογένειά της στο Κίνημα Αλλαγής. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσγειώνεται σε λίγα λεπτά στη Σαουδική Αραβία, έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται τοποθέτησή του», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Αντώνης Σαμαράς: Πόσο κρίμα...

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά: «Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νιώθεις. Το να αποχαιρετήσω τη Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισσα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη!».

Γ. Παπανδρέου: Πάλεψε με γενναιότητα

«Η Φώφη Γεννηματά πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της», δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο. Της οφείλουμε σεβασμό. Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα».

Κώστας Καραμανλής: Συνεπής η πορεία της

«Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη συνεπή πορεία της, στην αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στη γενναιότητα με την οποία έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της. Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου», δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Κουτσούμπας: Βαθιά θλίψη για την πρόωρη απώλεια

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητά της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στα μέλη του ΚΙΝΑΛ», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συλλυπητήρια από τον Κ. Βελόπουλο

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε με δήλωσή του και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε αυτή τη μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή. Θα τη θυμόμαστε με σεβασμό», τονίζει σε σχετική δήλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v