Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fake news από Γιώργο Παπανδρέου καταγγέλλει ο Ν. Ανδρουλάκης

Ο υποψήφιος πρόεδρος απαντά για τους διορισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με βάση κομματικά κριτήρια.

Fake news από Γιώργο Παπανδρέου καταγγέλλει ο Ν. Ανδρουλάκης

Για fake news έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» τις χθεσινές αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου στον ΣΚΑΪ ότι ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο συνυποψήφιός του είχε συμμετάσχει σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για διορισμούς με πελατειακά κριτήρια. 

«Στο σύστημα 4-2-1 [σ.σ. με το οποίο τα στελέχη των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) διορίζονταν στο Δημόσιο], ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήμουν γραμματέας. Δεν ευσταθεί. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έγινε το καλοκαίρι του 2012, ενώ εγώ εξελέγην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2013. Στο συνέδριο που εξελέγην γραμματέας, εξελέγην με έναν όρο. Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. Αυτό έγινε με δική μου πρωτοβουλία, επειδή διαφωνούσα με αυτό το σύστημα. Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με το ζήτημα του βέτο για τα ενταξιακά στην Ε.Ε, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε, «να σταματήσουμε και αυτά τα fake news». Όπως εξήγησε, όταν εντάσσονται χώρες στην Ε.Ε, χρειάζεται ομοφωνία. «Αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που λέω εγώ. Το βέτο για τα ενταξιακά δεν αλλάζει, είναι δομικό στοιχείο της Ένωσης. Αυτό που αλλάζει, είναι θέματα κυρώσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η λεγόμενη ειδική πλειοψηφία. Εδώ όμως υπάρχει κάτι σοβαρότερο. Αυτά που λέω εγώ τα έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός. Υπήρχε η διαπραγματευτική ομάδα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και προσπαθούσαμε να αλλάξουμε τότε το Ευρωσύνταγμα, όπου και με άρθρα εκείνης της εποχής στον ξένο Τύπο τάσσεται υπέρ της ειδικής πλειοψηφίας. Συμφωνούσαμε τότε. Τώρα υπάρχει άλλη άποψη από την πλευρά του κ. Παπανδρέου», επισήμανε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v