Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Αδιανόητος ο διαχωρισμός ασθενών που έχουν ανάγκη να μπουν σε ΜΕΘ

Είναι τελείως ξένο με την πραγματικότητα, προσβάλλει τους γιατρούς και δηλητηριάζει ένα ήδη τεταμένο κλίμα, υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικονόμου: Αδιανόητος ο διαχωρισμός ασθενών που έχουν ανάγκη να μπουν σε ΜΕΘ

Τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για την ύπαρξη ΜΕΘ για VIP ασθενείς, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Είναι αδιανόητος ο διαχωρισμός ασθενών που έχουν ανάγκη να μπουν σε ΜΕΘ. Αυτές είναι διαθέσιμες με αποκλειστικά και μόνο ιατρικά κριτήρια. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος. Ο κ. Πλεύρης θα καταθέσει αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είναι τελείως ξένο με την πραγματικότητα, προσβάλλει τους γιατρούς και δηλητηριάζει ένα ήδη τεταμένο κλίμα. Ο κ. Γιαννακος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Δικαιοσύνη».

Για όσους πολίτες μας χρειάζεται να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ, όπως είπε ο κ Οικονόμου, «με την πρώτη διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στην οποία είναι εφικτή η μεταφορά τους, γίνεται αμέσως χωρίς να υπάρχει κανένα κριτήριο διαχωρισμού, είναι αυτονόητο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση, δεν θα έχει τα προνόμια των εμβολιασμένων συμπολιτών μας, θα έχει τους αντίστοιχους περιορισμούς που θα έχουν οι ανεμβολίαστοι».

Την Παρασκευή, τόνισε, ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να κλείσουν τα ραντεβού των παιδιών τους, σημειώνοντας πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσταλούν ειδικές κινητές μονάδες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές έτσι ώστε να εμβολιάσουν τα παιδιά 5-11 ετών. Σε πρώτη φάση οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 75 περιοχές, ανέφερε.

Για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, όπως ενέκρινε το ECOFIN, σημείωσε: «Η συζήτηση όντως ξεκίνησε το 2018, όπως η ελληνική πολιτεία, δια της τότε κυβερνήσεως, είχε απεμπολήσει δικαιώματα που είχαν άλλες χώρες. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, διορθώσαμε τις αρχικά εσφαλμένες θέσεις».

Για τις αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου, σημείωσε ότι «υπάρχει πλαίσιο βάσει του οποίου έχουν γίνει συνεννοήσεις μεταξύ ΔΕΠΑ και GAZPROM. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα δουν οι καταναλωτές έκπτωση 15% στους λογαριασμούς τους. Από εκεί και πέρα, θα γίνει οποιαδήποτε προσπάθεια εξάντλησης κάθε δυνατότητας ώστε να στηριχθούν οι καταναλωτές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v