Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντικρουόμενες δηλώσεις για τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους 60άρηδες

«Από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ κάθε μήνα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Νωρίτερα ο Στ. Πέτσας είχε αφήσει παράθυρο για παράταση στο μέτρο. Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντικρουόμενες δηλώσεις για τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους 60άρηδες

Δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή των προστίμων για τους άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιαστούν, δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Πρόσθεσε ότι έχουν ακόμη στη διάθεσή τους 5 ημέρες για να κλείσουν τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν και πως από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ κάθε μήνα.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 50, λέγοντας ότι είναι μια σκέψη που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και «πολύ σύντομα θα ξεκαθαριστεί αν θα πάμε σε αυτή την κατεύθυνση ή όχι».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το ηλικιακό κριτήριο στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό και θύμισε ότι στις ΜΕΘ κατά 85% νοσηλεύονται ανεμβολίαστοι.

Σχετικά με τη συζήτηση περί χαλάρωσης μέτρων με την επαναφορά της μουσικής και αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει «σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα».

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις απόψεις της επιτροπής που συνεδριάζει αύριο και πρόσθεσε ότι πλέον τα μέτρα αξιολογούνται εβδομαδιαίως.

Πέτσας: Στο τραπέζι παράταση στην επιβολή προστίμων 

Νωρίτερα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και να μην ισχύσει από τις 16 Ιανουαρίου η επιβολή του προστίμου για τους πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, άφησε μέσω του ΣΚΑΪ 100.3  στον Παύλο Τσίμα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Όπως δήλωσε, αν δούμε ότι σπεύδουν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας να εμβολιαστούν, ίσως δώσουμε περισσότερο χρόνο.

 Εξήγησε ότι όλα τα μέτρα θα τα δουν οι ειδικοί αυτή την εβδομάδα, καθώς λήγουν την Κυριακή.

Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι το πιο δύσκολο.

Επικαλούμενος τα πιο πρόσφατα στοιχεία, δήλωσε ότι είμαστε σε καλό δρόμο καθώς δεν υπάρχουν ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον στις ΜΕΘ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε επίσης ότι σχεδιάζεται εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης στο testing, για να περιοριστούν και οι ουρές. Ανέφερε ότι το ζήτημα συζητήθηκε σε σημερινή επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει ανοιχτά σχολεία αλλά με προστασία και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια της αντιπολίτευσης είναι να πει ότι κάτι διαφορετικό έπρεπε να γίνει στα σχολεία.  

Αν η αντιπολίτευση θέλει κλειστά σχολεία, να το πει, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ας συνεννοηθούν οι υπουργοί, έχουν σπάσει τα νεύρα των πολιτών

«Την ώρα που ο ο κ. Πλεύρης και ο κ. Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ απέκλειαν το ενδεχόμενο αναστολής του προστίμου των 100 ευρώ για όσους πολίτες άνω των 60 δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας στο ραδιόφωνο του ίδιου σταθμού άφηνε παράθυρο αναστολής του», σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει, «αυτό το όργιο μικροπολιτικής και ασυνεννοησίας που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Όλη η Ελλάδα ζει στο πετσί της το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και αναρωτιόμαστε ποιος πολίτης μπορεί να εμπιστευτεί πια μια κυβέρνηση που το «λέω και ξελέω» είναι ο καθημερινός κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Ας συνεννοηθούν τουλάχιστον μεταξύ τους οι υπουργοί που βγαίνουν στον ίδιο σταθμό, γιατί πέρα από την παταγώδη αποτυχία τους, έχουν σπάσει και τα νεύρα των πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v