Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ συζήτησαν Δένδιας-Πάιατ

«Συζητήσαμε για την επιτάχυνση των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ. Συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτησή τους αύριο.

Τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ συζήτησαν Δένδιας-Πάιατ

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν εκτενή συνομιλία για την στρατηγική συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ, καθώς και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτησή τους αύριο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Εξαιρετικό να ξεκινάμε μια φιλόδοξη χρονιά συνεργασίας με το Νίκο Δένδια, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης και της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία της Ουκρανίας», ανέφερε από την πλευρά του ο πρέσβης των ΗΠΑ.

«Συζητήσαμε για την επιτάχυνση των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας Δρ. Σουμπραμανιάν Τζαινσανκάρ (Subrahmanyam Jaishankar) πραγματοποίησε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέχεια της συνάντησής τους στην Αθήνα τον Ιούνιο.

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον κ. Δένδια να επισκεφθεί την Ινδία, ενώ στο πλαίσιο αυτό, εξέτασαν το ραγδαία αναπτυσσόμενα φάσμα των σχέσεων Ελλάδας- Ινδίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v