Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Στην πανδημία τα πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου

«Η πανδημία θα μπορούσε να είχε ρημάξει τη χώρα μας και τον πληθυσμό μας. Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι καταφέραμε να τα πάμε καλύτερα του αναμενομένου και βγήκαμε πιο δυνατοί από την πανδημία», υποστήριξε.

Οικονόμου: Στην πανδημία τα πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2023», επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια που θέλουν να στήνονται κάλπες το φθινόπωρο. «Όλα τα άλλα είναι σενάρια που δεν έχουν επαφή με πραγματικότητα. Κοιτάμε τη δουλειά μας για την πατρίδα και την κοινωνία, για τα προβλήματα των πολιτών. Αυτό ισχύει και για τις εκλογές και για τον ανασχηματισμό», τόνισε. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «ισχύει απολύτως» η δέσμευση του πρωθυπουργού για τη διατήρηση του εκλογικού νόμου που ψηφίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση και όχι για αντικατάστασή του από άλλον.

Χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις ως «εργαλείο δουλειάς. Δεν πολιτευόμαστε με αυτές, αλλά για να είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας. Όλες οι έρευνες καταγράφουν διαφορά περίπου όση των εθνικών εκλογών. Αυτό δείχνει ότι η κοινωνία εμπιστεύεται τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την κατάσταση, αν και προφανώς έχει απαιτήσεις από εμάς».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τις δυσκολίες των πολιτών και εξαντλεί κάθε δυνατότητα για τον περιορισμό τους, εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «νέα απόπειρα εξαπάτησης» της κοινωνίας. Όπως είπε, είναι «κατώτερος των περιστάσεων, είτε δεν καταλαβαίνει είτε προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει την πραγματικότητα. Ο κ. Τσίπρας, με ένα μαγικό ραβδάκι, υποστηρίζει ότι έχει έτοιμο ένα νόμο και ένα άρθρο για να λύσει όλα τα προβλήματα».

Με αφορμή την αναστολή υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας από την 1η Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό της κατάστασης. «Πάντα θα παραμένει η θλίψη και συντριβή για όσους χάσαμε. Η πανδημία θα μπορούσε να είχε ρημάξει τη χώρα μας και τον πληθυσμό μας. Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι καταφέραμε να τα πάμε καλύτερα του αναμενομένου και βγήκαμε πιο δυνατοί από την πανδημία», σημείωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας: «Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η καλύτερη θέση στην Ε.Ε. των 27 στον δείκτη της συνολικής θνησιμότητας. Επίσης, καταφέραμε να εμβολιαστεί το 75% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, στο ίδιο επίπεδο με τον ευρωπαϊκό μ.ο. Υπερδιπλασιάσαμε τις ΜΕΘ και προσλάβαμε 18.500 έκτακτους και μόνιμους υγειονομικούς. Επιταχύναμε την ψηφιοποίηση του κράτους, ενώ είμαστε από τις πρώτες χώρες που παρείχαμε δωρεάν περισσότερα από 125 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ στον πληθυσμό. Ήμασταν δε, μεταξύ των χωρών που πέτυχαν τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και το σχέδιο που υποβάλαμε ήταν από τα πρώτα που εγκρίθηκαν και υλοποιούνται ήδη».

Για τον διάλογο Ελλάδος και Τουρκίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι πάντα ανοικτός σε συνομιλίες. Τα όσα έκανε η Τουρκία μετά τη συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη ήταν εκτός του κλίματος που διαμορφώθηκε σε εκείνη της συνομιλία. Επιμένουμε στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την τήρηση των κανόνων καλής γειτονίας».

Ερωτηθείς για το ΚΙΝΑΛ, που ολοκλήρωσε το συνέδριό του την Κυριακή, ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι «έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να διαμορφώσει μια συγκεκριμένη πρόταση στην κοινωνία, με κατανοητή στρατηγική προς όλους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v