Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζαχάροβα κατά Κ. Μητσοτάκη: Απίστευτο να συγκρίνει το Μεσολόγγι με το Azovstal

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια μπήκε ως ισοδύναμο με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου», υποστηρίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ. Τι απαντά η Αθήνα.

Ζαχάροβα κατά Κ. Μητσοτάκη: Απίστευτο να συγκρίνει το Μεσολόγγι με το Azovstal

Τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον στις 16-17 Μαΐου, μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφερε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών», είπε ο διπλωμάτης. «Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια μπήκε ως ισοδύναμο με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια», είπε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου. «Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 να συγκρίνονται με Ναζί του τάγματος Αζόφ», επεσήμανε.

Αυτή είναι «ακόμη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον αμάχων στο Ντονμπάς», εξήγησε η Ζαχάροβα.

Αντιμετωπίζοντας πολυάριθμες κατηγορίες, η Ρωσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει ένα εναλλακτικό όραμα, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν «αποκλειστεί από τον χώρο της ενημέρωσης στην Ελλάδα», σημείωσε ο διπλωμάτης. Τα σχόλια της Ελλάδας είναι επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

Τι απαντούν ελληνικές διπλωματικές πηγές 

«Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη», επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι, απαντώντας στη Μαρία Ζαχάροβα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v