Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίπτει το ΥΠΕΞ τις κατηγορίες της Αγκυρας για «υπόθαλψη» τρομοκρατών

«Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι μετά την κλήση του Ελληνα Πρέσβη στην Αγκυρα από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Απορρίπτει το ΥΠΕΞ τις κατηγορίες της Αγκυρας για «υπόθαλψη» τρομοκρατών

«Αναφορικά με πρόσφατες κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς», διαμηνύουν διπλωματικές πηγές μετά την κλήση του Ελληνα Πρέσβη στην Αγκυρα.

«Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», επισημαίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβης Χριστόδουλο Λάζαρη, προκειμένου να του μεταφερθεί η δυσαρέσκεια της Άγκυρας για τη «στήριξη της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις» και για τη «διαδήλωση του PKK κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα».

Νωρίτερα, ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμάτσι, μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας και έκανε λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ σε ομηρία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v