Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ποινικές ευθύνες για όποιους επιχειρήσουν να λεηλατήσουν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Συνάντηση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη με μέλη της Πρωτοβουλίας για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού

ΣΥΡΙΖΑ: Ποινικές ευθύνες για όποιους επιχειρήσουν να λεηλατήσουν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης είχαν συνάντηση εργασίας με μέλη της Πρωτοβουλίας για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού.

Η συνάντηση έγινε ενόψει ανάληψης δράσεων εκ μέρους της Πρωτοβουλίας και με αφορμή την πολύμηνη αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που ζητά την αποδέσμευση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας παρουσίασαν στους δύο τομεάρχες τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το θέμα, τονίζοντας, παράλληλα, την ανησυχία τους για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες εμπορευματοποίησης του νερού, είτε μέσω της άρνησης εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ είτε μέσω της ιδιωτικοποίησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αττικής. Τόνισαν ότι μετά τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, στο στόχαστρο των ιδιωτικοποιήσεων θα μπουν και οι κατά τόπους Εταιρείες Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ενώ σημείωσαν ότι η ιδιωτικοποίηση θα φέρει αυξήσεις στους λογαριασμούς και μείωση της ποιότητας του νερού.

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνοεί το ΣτΕ, ενώ προχώρα περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση του νερού. Επιμένουμε: Να φύγουν οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, όπως ορίζει η απόφαση του ΣτΕ. Όσοι επιχειρούν να τις λεηλατήσουν πριν την εφαρμογή της, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες». Για να συμπληρώσει: «Οι ιδιωτικοποιήσεις απέτυχαν. Τα τελευταία δέκα χρόνια πάνω από 130 εταιρείες ύδρευσης στην Ευρώπη πέρασαν από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα. Να προστατεύσουμε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, το πόσιμο νερό ανθρώπινο δικαίωμα».

Ο ίδιος προανήγγειλε την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον Κώστα Καραμανλή, καθώς ως σήμερα έχουν μείνει αναπάντητες οι ερωτήσεις του τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για το θέμα.

Στη συνάντηση, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας συμμετείχαν ο Ηλίας Κορλός, γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ και πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, ο Γιώργος Ραντίτσας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Τομέα Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ, ο Γιώργος Δήμτσας, πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών ΕΥΔΑΠ, ο Γιώργος Αλεξανδράκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Περικλής Ζήκας, μέλος της γραμματείας της Πρωτοβουλίας και οι Χρήστος Ρουμπάνης και Σταμάτης Στεφανάτος από το Περιβαλλοντικό Δίκτυο. Συμμετείχαν, επίσης, οι συνεργάτες του Νίκου Παππά, Κώστας Αγόρης και Νίκος Στάβερης και η συνεργάτιδα του Χρήστου Γιαννούλη, Ματίνα Πούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v