Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσαβούσογλου: «Εχει φαγούρα ο Ελληνας»

Νέα προκλητική δήλωση από την Αγκυρα, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προειδοποιεί ότι αν η Αθήνα ξεκινήσει μια «περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστεί τις συνέπειες». Αντίδραση Οικονόμου.

Τσαβούσογλου: «Εχει φαγούρα ο Ελληνας»

Την εμπρηστική ρητορική σε βάρος της Αθήνας συνεχίζει η Αγκυρα. Τη σκυτάλη πήρε ξανά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα είπε προκλητικά ότι «έχει φαγούρα ο Έλληνας».

Απείλησε μάλιστα τη χώρα μας πως αν ξεκινήσει μια «περιπέτεια για λογαριασμό άλλων», θα υποστεί τις συνέπειες.

«Ενώ εμείς προσπαθούμε να σεβαστούμε τα δικαιώματα και των δύο γειτόνων στο Αιγαίο, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις της. Αν μπείτε σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα, όπως τις υποστήκατε στο παρελθόν. Αυτό είναι μια προειδοποίηση για τη γείτονά μας Ελλάδα», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια συμποσίου στην Άγκυρα με θέμα τη μάχη του Σαγγάριου. 

Ο ίδιος κάλεσε την Ελλάδα να μην είναι «εργαλείο» άλλων και να τερματίσει τις προκλήσεις, όπως είπε, αναφέροντας πως η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της σε όλες τις πλατφόρμες.

«Έχουμε προγράμματα και σχέδια που θα συνεισφέρουν στην ειρήνη και την ευημερία όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», υποστήριξε επίσης.

Οικονόμου: Στους παροξυσμούς της Αγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας, δίνουμε τη σημασία που πρέπει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες απειλές Τσαβούσογλου για τη χώρα μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε τις τουρκικές προκλήσεις κυρίως σε εσωτερική κατανάλωση «ή προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα». Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση απαντά «όπως πρέπει και όπου πρέπει με τον κατάλληλο τρόπο».

Μπαχτσελί: Έλληνες μην εκνευρίζετε την Τουρκία, θα σας πετάξουμε πίσω στη θάλασσα

Με νέα εισβολή στην Ελλάδα απείλησε αυτήν τη φορά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην Προύσα ο επικεφαλής του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «το να φτάσουμε στην άλλη άκρη του Αιγαίου είναι παιδικό παιχνίδι για τους Τούρκους».

Μάλιστα, προειδοποίησε τους Έλληνες να «μην εκνευρίζουν» την Τουρκία και να «μη ζορίσουν την υπομονή της», απειλώντας πως «θα πετάξει τους Έλληνες πίσω στη θάλασσα».

«Η ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να μπλέκει στα πόδια μας και να μας ενοχλεί συνέχεια. Να σταματήσουν αμέσως τις παρενοχλήσεις και τις προκλήσεις. Η Ελλάδα θέλει όλος ο κόσμος να καταδικάσει την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος νέου πολέμου μετά την Ουκρανία. Τα παράνομα και άδικα κατοικημένα νησιά είναι δικαίωμά μας. Μη μας εκνευρίζουν. Μη ζορίζουν την υπομονή μας. Αν θέλουν να πέσουν ξανά στη θάλασσα, ας μας ενημερώσουν και με τη βοήθεια του Θεού θα τους πετάξουμε όλους. Είναι παιδικό παιχνίδι για εμάς να περάσουμε απέναντι στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v