Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεκόπη για την Πέμπτη το Ειδικό Δικαστήριο για Δ. Παπαγγελόπουλο-Ελ. Τουλουπάκη

Θα δικαστούν για δύο αδικήματα ο πρώην υπουργός και ένα αδίκημα η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Ποιοι έχουν κληθεί ως μάρτυρες.

Διεκόπη για την Πέμπτη το Ειδικό Δικαστήριο για Δ. Παπαγγελόπουλο-Ελ. Τουλουπάκη

Διεκόπη για την Πέμπτη η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν αφορούν την ουσία της υπόθεσης Novartis, αλλά σε παρεμβάσεις του στο έργο συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών. Συγκεκριμένα αφορούν καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου ότι παρενέβη στο έργο της, όταν είχε τον φάκελο Novartis και χωρίς στοιχεία τής ζήτησε να στείλει πολιτικούς στη Βουλή, η Γεωργία Τσατάνη, που χειρίστηκε την έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, που έχει αποβιώσει, επίσης για παρεμβάσεις στην έρευνά της, αλλά και ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου που χειρίστηκε τη δέσμευση των λογαριασμών του εκδότη του Σκάι Γιάννη Αλαφούζου, πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός με τις τηλεοπτικές άδειες με σκοπό να μην μπορέσει να λάβει μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία και έχει καταγγείλει τον Δημ. Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στο έργο του.

Οι καταγγελίες του κ. Αθανασίου αφορούν και παρέμβαση Παπαγγελόπουλου προκειμένου να ενοχοποιηθεί χωρίς στοιχεία ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Στο εδώλιο εκτός του πρώην υπουργού βρίσκεται και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη που δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας, αδίκημα που σχετίζεται με την παράλειψή της να αποστείλει στη Βουλή για τα περαιτέρω, αναφορά που είχαν καταθέσει για την υπόθεση της Νοvartis βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του τότε υπουργού (επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) Παναγιώτη Κουρουμπλή, που διετέλεσε υπουργός Υγείας και του αναπληρωτή του, Ανδρέα Ξανθού.

Ως ηθικός αυτουργός στην παράλειψη Τουλουπάκη δικάζεται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Για τις παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης από πλευράς Παπαγγελόπουλου, θα εξεταστούν στη δίκη και οι τρεις εισαγγελείς, που έχουν κάνει και τις καταγγελίες, αλλά και δεκάδες άλλοι μάρτυρες για όλες τις πτυχές της δικαζόμενης υπόθεσης, όπως η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, πολιτικοί όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος που έκανε την αναφορά κατά Κουρουμπλή, αλλά και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Δήλωση συνηγόρου της Ελ. Τουλουπάκη

Οπως δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, εκ των συνηγόρων της Ελένης Τουλουπάκη, «σήμερα στο ειδικό δικαστήριο, σύρεται από την κυβερνητική πλειοψηφία με μια κακοστημένη κατηγορία η έντιμη εισαγγελέας που ερευνούσε την υπόθεση Novartis, η Ελένη Τουλουπάκη.

Ταυτόχρονα, όμως, επιχειρείται να τρομοκρατηθούν όλοι οι έντιμοι δικαστές και να εξασφαλιστεί έτσι η ασυλία των ισχυρών του χρήματος και του καθεστώτος.

Είναι μια κακοποιητική εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης από τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του. Είναι βαρύτατο πλήγμα για το κράτος δικαίου στην πατρίδα μας, που έρχεται να συμπληρώσει τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων από το παρακράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κύριος Μητσοτάκης δεν διέπραξε, όμως, μόνο ύβρη κατά της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας με τις επιλογές του. Συνάμα, διέπραξε και μέγα σφάλμα. Και αυτό γιατί από το ειδικό δικαστήριο δεν θα προκύψει μόνο η αθώωση της Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και η αποκάλυψη των παράνομων μεθοδεύσεών του.

Το σκότος του καθεστώτος Μητσοτάκη δεν θα τυφλώσει τους δικαστές. Αν ο πολιτικός αυτουργός αυτής της ιλαροτραγωδίας είχε μελετήσει λίγο καλύτερα τους αρχαίους κλασικούς, αυτό που έγραψε ο Ευριπίδης.

"Αλλ' η Δίκη γαρ και κατά σκότον βλέπει". Αλλά η δικαιοσύνη, βλέπει και στο σκοτάδι», καταλήγει η δήλωση. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v