Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπ. Παιδείας: Στρίβειν διά της τηλε-εξεταστικής για τις καταλήψεις

Η εξ’ αποστάσεως εξεταστική προβλέπεται σε εγκύκλιο που αποστέλλεται στις διοικήσεις ΑΕΙ με σκοπό, να μην χαθεί η εξεταστική. Αίτημα Πιερρακάκη για έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα.

Υπ. Παιδείας: Στρίβειν διά της τηλε-εξεταστικής για τις καταλήψεις

Στις διαδικασίες διεξαγωγής εξετάσεων εξ' αποστάσεως όπως την περίοδο του λοκντάουν της πανδημίας καταφεύγει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ώστε να προσπεράσει την αναταραχή που έχει προκαλέσει στο σύστημα το κύμα καταλήψεων που σαρώνει πολλά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με τους φοιτητικούς συλλόγους να εναντιώνονται στη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο.

Η εξ’ αποστάσεως εξεταστική, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, προβλέπεται σε εγκύκλιο αναφορικά με τη διεξαγωγή γραπτών ή προφορικών εξετάσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων στα Πανεπιστήμια που αποστέλλεται στις διοικήσεις ΑΕΙ με σκοπό, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες να μη χαθεί η εξεταστική της χειμερινής περιόδου.

«Οι φοιτητές δύνανται να συμμετέχουν στη διαδικασία εξετάσεων κάθε προγράμματος σπουδών σύμφωνα με όσα ορίζονται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος
(Α.Ε.Ι.) και τον εσωτερικό κανονισμό κάθε προγράμματος» αναφέρει μεταξύ άλλων η εγκύκλιος.

Και προσθέτει ότι: «...εναλλακτικές μέθοδοι αξιολόγησης, όπως η διεξαγωγή γραπτών ή προφορικών εξετάσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ή συνθηκών που ανάγονται σε λόγους ανωτέρας βίας ή … , υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας της αξιολόγησης,…».

Σημειώνει: «Η διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων, γραπτών και προφορικών, είναι επιτρεπτή και μέσω ηλεκτρονικών μέσων (ψηφιακή εξεταστική) δυνάμει ρητής διάταξης νόμου, όπου δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του Α.Ε.Ι. για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας. Οι ανωτέρω διατάξεις ορίζουν ότι τα ειδικότερα θέματα των εναλλακτικών μεθόδων αξιολόγησης ρυθμίζονται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Α.Ε.Ι., εφόσον έχει
εκδοθεί, ο οποίος, σημειωτέον, εκδίδεται με απόφαση της Συγκλήτου κατόπιν πρότασης του Πρύτανη.

Σημειώνεται ότι μετά από αίτημα Πιερρακάκη  υπάρχει έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης αναφορικά με την εκπαιδευτική διαδικασία στα πανεπιστήμια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v