Στήριξη Κασσελάκη στους εποχικούς σε επισιτισμό-τουρισμό

«Στη Μέκκα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι προστατεύονται από διακρίσεις στις προσλήψεις. Η Πολιτεία πρέπει να προηγείται αυτών των ζητημάτων. Εμείς, το ανάποδο, Αδύνατον οι εργαζόμενοι να αισθάνονται τέτοια εξαθλίωση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στήριξη Κασσελάκη στους εποχικούς σε επισιτισμό-τουρισμό

Τα αιτήματα των εποχικά εργαζομένων του κλάδου εξέθεσε ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε με τη σειρά του στην ανυπαρξία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, σχολιάζοντας πως την «εποχή του τηλεφώνου, δεν ξέρουμε τι γίνεται στους χώρους εργασίας» και πως αυτό «είναι πολιτική επιλογή».

Τόνισε, μάλιστα, πως στη «Μέκκα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ», οι εργαζόμενοι προστατεύονται από τις διακρίσεις ακόμα και για την «πρόσληψη».

«Η Πολιτεία πρέπει να προηγείται αυτών των ζητημάτων. Εμείς, το ανάποδο, επιτρέπουμε ντε φάκτο αυτές τις διακρίσεις να υπάρχουν έτσι ώστε να υπάρχει μια μη βιώσιμη ανάπτυξη, επιφανειακά να έρχεται συνάλλαγμα στη χώρα, όσο φτωχοποιείται η κοινωνική βάση της χώρας», σημείωσε ο Στ. Κασσελάκης.

Χαρακτήρισε «αδύνατον» οι εργαζόμενοι στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας να «αισθάνονται τέτοια εξαθλίωση». «Επιτέλους λίγη αξιοπρέπεια, κυρίως στον τουρισμό της χώρας μας. Είναι θέμα κοινής λογικής, πέρα από ηθικής», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v