Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεδιάσκεψη Μπλίνκεν με τους ευρωπαίους ΥΠΕΞ, οι θέσεις Γεραπετρίτη

Στην τηλεδιάσκεψη ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της νέας συμφωνίας με την Αίγυπτο αλλά και των διαδρόμων για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Τηλεδιάσκεψη Μπλίνκεν με τους ευρωπαίους ΥΠΕΞ, οι θέσεις Γεραπετρίτη

Προ ολίγου ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Μπλίνκεν, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Κατά την παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στην ανησυχητική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας στην προώθηση της ασφάλειας της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, τη σημασία της χθεσινής συμφωνίας για τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, χώρας κλειδί για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στη Γάζα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή πρωτοβουλία για διάνοιξη θαλασσίου διαδρόμου και υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξουν παράλληλα περισσότεροι χερσαίοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να μπορέσει να διοχετευθεί η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v