Ανησυχία Γεραπετρίτη για ευρύτερη αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή

Με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Κόλπο, Luigi Di Maio συναντήθηκε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ανησυχία Γεραπετρίτη για ευρύτερη αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε, χθες, 21 Μαρτίου με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Κόλπο, Luigi Di Maio.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του για τη συνέχιση της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα, για τις αποσταθεροποιητικές τάσεις της κρίσης σε άλλα μέτωπα στη Μέση Ανατολή, τη διάχυση των συγκρούσεων στην Ερυθρά Θάλασσα και τις πολυεπίπεδες συνέπειές της Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, διοχέτευσης περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα τόσο δια θαλάσσης όσο και από χερσαίους διαδρόμους και τόνισε τη σημασία υλοποίησης του πολιτικού οράματος για λύση δύο κρατών, στην οποία ο ρόλος των κρατών του Κόλπου θα είναι, όπως ανέφερε, σημαντικός.

Από την πλευρά του ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για τον Κόλπο, Luigi Di Maiο συνεχάρη την Ελλάδα για την ενεργό συμμετοχή της στην αμυντική επιχείρηση «ASPIDES» και εξήρε τη συμβολή της στην προστασία της ελεύθερης και ακώλυτης ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο κ. Di Maiο ενημέρωσε, επίσης, τον Υπουργό Εξωτερικών για την πορεία των συνομιλιών ως προς την απαλλαγή της υποχρέωσης κατοχής θεωρήσεων Schengen από τους πολίτες των χωρών του Κόλπου, καθώς και για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Συμβουλίου Συνεργασίας Αραβικών Χωρών του Κόλπου (ΣΣΚ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v