Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΥΣΕΑ: Αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί περιφερειακή σύγκρουση

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ» δήλωσε ο Κ. Μητσοτακης, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. «Η Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή ασφάλεια», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης.

ΚΥΣΕΑ: Αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί περιφερειακή σύγκρουση

«Συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας», αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια», προσθέτει.

«Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση».

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ, αλλά και την κυβερνητική ανακοίνωση γύρω από όσα συζητήθηκαν για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο X.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Οποιαδήποτε κλιμάκωση αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και καλούμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση», ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v