Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Η Αθήνα αναμένει αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

«Η ελληνική θέση διατυπώθηκε και στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και περιλαμβάνει απόλυτη επιφυλακή. «Η Ελλάδα είναι σταθεροποιητική δύναμη και το έχει αποδείξει πολλάκις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης: Η Αθήνα αναμένει αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Συγκρατημένα αισιόδοξη ότι θα αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή είναι η κυβέρνηση, όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης.

«Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας – ασφάλειας και υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης σε όλες τις πλευρές όπως αναφέρει και η ανάρτηση του Πρωθυπουργού», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει αβοήθητους τους πολίτες σε περίπτωση κρίσεων. Εξετάζουυμε όλα τα ενδεχόμενα και περιμένουμε αποκλιμάκωση». Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

Σε αντίστοιχη ερώτηση για τυχόν ελληνική συνδρομή σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «η ελληνική θέση διατυπώθηκε και στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και περιλαμβάνει απόλυτη επιφυλακή. «Η Ελλάδα είναι σταθεροποιητική δύναμη και το έχει αποδείξει πολλάκις», πρόσθεσε.

«Είδα στελέχη της αντιπολίτευσης να αναγνωρίζουν ότι τελικά έχουμε εισαγόμενες κρίσεις», είπε ο κ. Μαρινάκης ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι στον «λαϊκισμό της αντιπολίτευσης η απάντηση είναι ότι η Ελλάδα πρωταγωνιστεί».

Σε ερώτηση για τη συνέντευξη του Στ. Κασσελάκη περί μηδενισμού ΦΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν δόθηκε απάντηση για το πώς θα γίνει ο μηδενισμός και σχολίασε: «Είτε πρόκειται για κινήσεις εντυπωσιασμού που ποτέ δε θα γίνουν πραγμαικότητα ή υποκρύπτουν περισσότερους φόρους. Αντί για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε επιβάρυνση και άλλοι 27 φόροι και στην πράξη είδαμε ότι η λογική για λεφτόδεντρα οδηγεί στο χείλος του γκρεμού».

Τα βασικά θέματα της ενημέρωσης:

  • Ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση με την Αντιπρόεδρο Αξιών και Διαφάνειας της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα
  • Διπλασιάζονται τα κονδύλια του προϋπολογισμού για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο καθεστώς «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα – Α’ Κύκλος» του Αναπτυξιακού Νόμου
  • Από τη Δευτέρα 8/4 έως και την Κυριακή 14/04 εκδηλώθηκαν 472 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 428 αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε πρώτο στάδιο. Επίσης, το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 24 συλλήψεις, ενώ για τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για τη διερεύνηση των αιτιών και των υπαίτιων. Σχετικά με την κλιματική κρίση και τις 472 αγροτοδασικές πυρκαγιές που οδήγησαν και σε 24 συλλήψεις ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι προστίθενται 700 δασοπυροσβέστες και οι μονάδες δασοκομάντος από 6 γίνονται 16 ενώ υπενθύμισε ότι πλέον ο εμπρησμός είναι έγκλημα που τιμωρείται με ισόβια.
  • Με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλη την επικράτεια, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας
  • Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης , καθώς έχει λάβει μέχρι σήμερα ποσό ύψους 14,9 δισ. ευρώ, δηλαδή το 41% του συνολικού προγράμματος ενώ ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι στο 30%. Η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει 23% των οροσήμων έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου που είναι 17%.
  • Στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί και θα απευθύνει ομιλία στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας
  • Αύριο, Τρίτη, 16 Απριλίου ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα απευθύνει ομιλία στο Συνέδριο OUR OCEAN. Η χώρα μας πρόκειται να φιλοξενήσει 120 αποστολές Κυβερνήσεων προκειμένου να εξεταστούν οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης στους ωκεανούς και να αναληφθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v