Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Μόσχα πρότεινε στην προεκλογική ομάδα Τραμπ «πολιτική συνέργεια» το 2015

Στο επτασέλιδο έγγραφο, ο εισαγγελέας Μάλερ επισημαίνει ότι ο Μάικλ Κόεν δήλωσε πως ήρθε σε επαφή με Ρώσο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν άτομο της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και ο οποίος πρότεινε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ μια συνέργεια σε κυβερνητικό επίπεδο.

  • Real.gr
Η Μόσχα πρότεινε στην προεκλογική ομάδα Τραμπ «πολιτική συνέργεια» το 2015

Ρώσος αξιωματούχος πρότεινε τον Νοέμβριο του 2015 σε μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ "πολιτική συνέργεια", σύμφωνα με νέο υπόμνημα που κατέθεσε την Παρασκευή ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος ερευνά την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία.

Στο επτασέλιδο έγγραφο, ο ειδικός εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο Μάικλ Κόεν, πρώην προσωπικός δικηγόρος και έμπιστος του Τραμπ, δήλωσε ότι τον Νοέμβριο του 2015, προτού ο μεγιστάνας ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, ότι ήρθε σε επαφή με Ρώσο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν "άτομο της εμπιστοσύνης" της κυβέρνησης και ο οποίος πρότεινε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ μια "πολιτική συνέργεια" και μια "συνέργεια σε κυβερνητικό επίπεδο".

Ο Μάναφορτ είπε ψέματα σε ομοσπονδιακούς ερευνητές 

Ο Πολ Μάναφορτ, για διάστημα επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, είπε ψέματα σε ομοσπονδιακούς ερευνητές αναφορικά για πληρωμή που έλαβε και για επαφές του με κυβερνητικούς αξιωματούχους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που κατέθεσε την Παρασκευή ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος ερευνά την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία.

Το γραφείο του Μάλερ υπέβαλε το υπόμνημα σε περιφεριακό δικαστήριο της Ουάσινκγτον, που ζήτησε τον περασμένο μήνα περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατηγορίες του ειδικού εισαγγελέα ότι ο Μάναφορτ παραβίασε μια συμφωνία συμβιβασμού, λέγοντας ψέματα.

"Στις συνεντεύξεις του με το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα και το FBI, είπε πολυάριθμα προφανή ψεύδη - που δεν αποτελούσαν περιπτώσεις απλών κενών μνήμης", υπογράμμισε το υπόμνημα της ομάδας Μάλερ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Μάναφορτ είπε ψέματα για τις επικοινωνίες που είχε με τον ρωσο-ουκρανό πολιτικό σύμβουλο Κονσταντίν Κιλιμνκίκ, για τις απόπειρες του Κιλιμνκίκ παρέμβασης σε καταθέσεις μαρτύρων, για τις περιστάσεις γύρω από πληρωμή 125.000 δολαρίων σε μια εταιρεία που συνεργάζεται με τον Μάναφορτ και τις επαφές του τελευταίου με αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ.

Το υπόμνημα επίσης υπογραμμίζει ότι ο Μάναφορτ, που συνεχίζει να υποστηρίξει ότι ήταν ειλικρινής στην κατάθεσή του στον Μάλερ, εμφανίστηκε δύο φορές ενώπιον ορκωτού δικαστηρίου.

Ο Μάναφορτ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος τον Αύγουστο για τραπεζική και φορολογική απάτη από αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο. Δέχθηκε τον Σεπτέμβριο να ομολογήσει την ενοχή του για τις κατηγορίες της συνωμοσίας για την απόσπαση χρημάτων δολίως από το αμερικανικό δημόσιο και της παρακώλυσης της δικαιοσύνης και να συνεργαστεί με τον Μάλερ στην έρευνά του για τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ
 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v