Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lew: Νέα προειδοποίηση για το χρέος των ΗΠΑ

Ο κ. Lew σημείωσε πως η αισιοδοξία των επενδυτών ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους, είναι «λίγο μεγαλύτερη απ' όσο θα έπρεπε».

Lew: Νέα προειδοποίηση για το χρέος των ΗΠΑ

Τα ταμειακά διαθέσιμα των ΗΠΑ μπορεί να είναι χαμηλότερα και των 50 δισ. δολαρίων στα μέσα Οκτωβρίου, όταν και λήγει η νόμιμη δυνατότητα δανεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Jack Lew. Προηγουμένως, ο Lew είχε δηλώσει πως τα ταμειακά διαθέσιμα των ΗΠΑ θα κινούνταν γύρω στα 50 δισ. δολάρια.

Όπως εξήγησε, τα έσοδα ήταν χαμηλότερα του προσδοκώμενου τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αποφύγει την αθέτηση οποιασδήποτε υποχρέωσής της μέσω της εφαρμογής έκτακτων μέτρων για τη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων, όπως για παράδειγμα η αναστολή των επενδύσεων σε συνταξιοδοτικά ταμεία για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.

Ο κ. Lew σημείωσε παράλληλα πως η αισιοδοξία των επενδυτών ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους, είναι «λίγο μεγαλύτερη απ' όσο θα έπρεπε».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο