Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

COSMOTE: Συμμετέχει στο ερευνητικό έργο TEAM

Η COSMOTE συμμετέχει στο ερευνητικό έργο TEAM το οποίο έχει σαν στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος δημιουργίας καλύτερων κυκλοφοριακών συνθηκών.

COSMOTE: Συμμετέχει στο ερευνητικό έργο TEAM

Στο ερευνητικό έργο TEAM συμμετέχει η COSMOTE, το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος δημιουργίας καλύτερων κυκλοφοριακών συνθηκών, φιλικών προς το περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το έργο συνδυάζει ευφυείς τεχνολογίες μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και τηλεματικής για την αποτελεσματική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε απαιτήσεις κυκλοφοριακής κίνησης, οδηγών και επιβατών, καθώς και τις δυνατότητες των δικτύων μεταφορών.

Μέσω της συνεργασίας/επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων, υποδομών μεταφορών και επιβατών, το έργο TEAM αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της οδικής εμπειρίας σε πραγματικό χρόνο και παράλληλα στην πιο αποτελεσματική χρήση των υποδομών και την ενίσχυση της ασφάλειας των μεταφορών.

Στο πλαίσιο του έργου TEAM, η COSMOTE συμμετέχει στον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών, της αρχιτεκτονικής του συστήματος και των εφαρμογών που θα αναπτυχθούν, τις πιλοτικές δοκιμές και τη συνολική αξιολόγηση του συστήματος. Εκτός αυτών, η εταιρεία θα συμβάλλει και στις ενέργειες διάδοσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου.

Στο έργο TEAM συμμετέχουν, συνολικά, είκοσι επτά φορείς από εννέα χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Φιλανδία, Σουηδία), μεταξύ των οποίων κατασκευαστές αυτοκινήτων και εμπορικών οχημάτων (π.χ. BMW, VOLVO, FIAT), προμηθευτές υποδομών (e-Trikala, Infotrip, SWARCO, κτλ.), εταιρείες επικοινωνιών και πληροφορικής (π.χ. Intel, Telecom Italia, HERE), ερευνητικά κέντρα (ΕΠΙΣΕΥ, FOΚUS, Πανεπιστήμιο Βερολίνου, VTT, CREATE-NET, κτλ.). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του 7th Framework Programme και αναμένεται να διαρκέσει 4 έτη.

Η COSMOTE επισημαίνει στην ανακοίνωση ότι δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, έχοντας να επιδείξει μεγάλο αριθμό επιτυχημένων έργων, καθώς και ένα διεθνές δίκτυο συνεργασιών στο χώρο της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η συνδρομή της στο έργο TEAM είναι σύμφωνη με την περιβαλλοντική στρατηγική της, στο πλαίσιο της οποίας η COSMOTE μεριμνά για τη μείωση του αντικτύπου της στο περιβάλλον.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v