Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιικάνεν: Να επιτραπεί η πτώχευση τραπεζών στην ΕΕ

Πρέπει να υπάρξει ανακατεύθυνση του τραπεζικού τομέα προς την στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, υποστηρίζει το μέλος της ΕΚΤ.

Λιικάνεν: Να επιτραπεί η πτώχευση τραπεζών στην ΕΕ
Η Ευρώπη πρέπει να επιτρέψει στις τράπεζες που δεν διαθέτουν βιώσιμες στρατηγικές να πτωχεύσουν, αφού η ευρωπαϊκή κρίση έδειξε ότι τα επίπεδα κεφαλαίων σε ορισμένες τράπεζες είναι εξαιρετικά χαμηλά, δήλωσε κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού συνεδρίου στην Πορτογαλία το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ερκι Λιικάνεν, μεταδίδει το Reuters.

Ο ίδιος τόνισε πως η βασική πρόκληση είναι να εφαρμοστούν αλλαγές στους ρυθμιστικούς κανόνες που θα ανακατευθύνουν τον τραπεζικό τομέα προς την στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, η οποία είναι εξαιρετικά αργή, ενώ ταυτόχρονα θα αφαιρούν τα «στρεβλά κίνητρα» για την υπερβολική επέκταση των τραπεζών.

«Είναι ουσιώδες οι τράπεζες με μη βιώσιμες στρατηγικές να μπορούν να πτωχεύσουν», δήλωσε. «Κανένας δεν γνωρίζει ποιο είναι το σωστό μέγεθος για τον κλάδο, όμως μπορούμε να απομακρύνουμε τα στρεβλά κίνητρα για την υπερβολική ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v