Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ μπορεί να ήταν διχασμένο για το πότε πρέπει να μειωθούν τα επιτόκια, αλλά δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση για την ανάγκη δράσης ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα των τιμών δήλωσε την Παρασκευή ο Joerg Asmussen.
Σε ομιλία που έδωσε στο πανεπιστήμιο Humboldt στο Βερολίνο, ο κ. Asmussen σημείωσε ότι η απόφαση της ΕΚΤ την Πέμπτη να μειώσει το βασικό επιτόκιο στο 0,25% πάρθηκε μετά από την λήψη νέων στοιχείων για την μείωση του πληθωρισμού στο 0,7%.
"Προφανώς υπήρξαν διαφορές για το πότε έπρεπε να αναληφθεί δράση" ανέφερε σύμφωνα με το MNI ο κ. Asmussen.
"Αλλά σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την ανάγκη δράσης και την πραγματοποίηση του πρωταρχικού στόχου που είναι η σταθερότητα των τιμών" τόνισε.
"Η εντύπωση μου είναι πως το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν απόλυτα ενωμένο όσον αφορά τη βούληση να εξασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών" επισήμανε.