Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Emirates: Παραγγελία «μαμούθ» για 200 αεροσκάφη

Παραγγελία 150 αεροσκαφών Boeing 777X που αποτιμάται σε 76 δισ. δολάρια ΗΠΑ, διατηρώντας το δικαίωμα αγοράς επιπλέον 50 αεροσκαφών. 50 επιπλέον αεροσκάφη Airbus A380 αξίας 23 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.

Emirates: Παραγγελία «μαμούθ» για 200 αεροσκάφη
Η Emirates Airline «σπάει» και πάλι τα ρεκόρ της πολιτικής αεροπορίας με την παραγγελία 150 αεροσκαφών Boeing 777X , η οποία περιλαμβάνει 35 Boeing 777-8Xs και 115 Boeing 777-9Xs, διατηρώντας το δικαίωμα αγοράς επιπλέον 50 αεροσκαφών. Η Emirates ανακοίνωσε επίσης την παραγγελία 50 επιπλέον αεροσκαφών Airbus A380.

Συνολικά, η παραγγελία σε αεροσκάφη της Boeing και της Airbus, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων αγοράς, εκτιμάται περίπου στα 99 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε τιμές καταλόγου. Η συγκεκριμένη παραγγελία είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας, αλλά και η μεγαλύτερη παραγγελία που έχει ανακοινώσει η Emirates σε παρόμοια εκδήλωση μέχρι σήμερα.

Η συμφωνία υπεγράφη την ημέρα έναρξης του Dubai Air Show ανάμεσα στην Αυτού Υψηλότητα, Σεΐχη Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Emirates Airline και του Ομίλου, τον Jim McNerney, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Boeing και τον Fabrice Brégier, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Airbus. Η υπογραφή βεβαιώθηκε από την Αυτού Υψηλότητα Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Πρωθυπουργό και Κυβερνήτη του Ντουμπάι.

Η παραγγελία της Emirates σε αεροσκάφη Boeing 777X είναι η μεγαλύτερη σε αξία παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της εμπορικής αεροπορίας των ΗΠΑ. Παράλληλα η πρόσθετη παραγγελία αεροσκαφών A380, αναδεικνύει την Emirates, που ήδη αποτελεί το μεγαλύτερο διαχειριστή αεροσκαφών τέτοιου τύπου, ως τον κυριότερο πελάτη αεροσκαφών Α380 σε όλο τον κόσμο.

Οι πρόσφατες παραγγελίες έρχονται να προστεθούν στο βιβλίο παραγγελιών της Emirates που αριθμεί πλέον τα 385 αεροσκάφη (εκτός των δικαιωμάτων προαίρεσης ή αγοράς) και περιλαμβάνει 214 Boeing 777, 101 Airbus Α380 και 70 Α350, με εκτιμώμενη συνολική αξία 166 δισ. δολαρίων.

«Οι αεροπορικές μεταφορές αποτελούν καταλυτικό παράγοντα του παγκόσμιου εμπορίου και παρατηρούμε ότι η ζήτηση για αεροπορικές υπηρεσίες θα συνεχίσει να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια της δέσμευσης και του οράματός μας να συνδέουμε όλο τον κόσμο μέσω του κόμβου της Emirates στη Μέση Ανατολή. Οι συγκεκριμένες παραγγελίες αεροσκαφών, μαζί με τις παραδόσεις αεροσκαφών 777X που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2020, θα μας οδηγήσουν στο 2025 και πέραν αυτού – με την αντικατάσταση αεροσκαφών που αποσύρονται και όσων αποτελούν τη βάση για μελλοντική ανάπτυξη», δήλωσε η Αυτού Υψηλότης Ahmed bin Saeed Al-Maktoum , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η δέσμευση της Emirates στο νέο αεροσκάφος 777X και η σημαντική μακροπρόθεσμη ώθηση που αυτή παρέχει για τις αμερικανικές εξαγωγές και την απασχόληση», δήλωσε ο Jim McNerney, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing. «Η Emirates έχει συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία του αεροσκάφους 777 για χρόνια και πλέον θα διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών 777 από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική στον κόσμο. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Emirates και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ανάδειξη του Ντουμπάι σε παγκόσμιο κόμβο αερομεταφορών».

«Με τη στρατηγική τοποθέτηση του A380 στο κέντρο των δραστηριοτήτων της, η Emirates μεγιστοποιεί σε καθημερινή βάση την ηγετική του θέση. Η Emirates έχει αντιληφθεί από την αρχή τα πλεονεκτήματα του A380 από πλευράς οικονομίας, αποτελεσματικότητας και άνεσης των επιβατών. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος αποτέλεσε «θέλγητρο» για τους επιβάτες και συνέβαλλε στην ταχεία ανάπτυξη της Emirates και του κόμβου της στο Ντουμπάι», δήλωσε ο Fabrice Brégier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus. «Εκτιμούμε τη συνεργασία μας με την Emirates και χαιρόμαστε να τη βλέπουμε να ενισχύεται καθημερινά με την ένταξη των αεροσκαφών Α380 στους προορισμούς της».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v