Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαριχουάνα: Χρηματιστηριακή... παραζάλη με κέρδη 1.700%

Μετά τη νομιμοποίηση του Κολοράντο, οι κερδοσκόποι βλέπουν προοπτικές Microsoft σε μετοχές εταιριών πώλησης μαριχουάνας. Xρηματιστηριακά κέρδη που φτάνουν το... 1.700%.

Μαριχουάνα: Χρηματιστηριακή... παραζάλη με κέρδη 1.700%

Χρηματιστηριακή... ευφορία προκαλούν οι μετοχές εταιριών πώλησης μαριχουάνας, στις οποίες κάποιοι κερδοσκόποι βλέπουν προοπτικές... Microsoft, ειδικά μετά την απελευθέρωση της πώλησης «χόρτου» για ψυχαγωγικούς λόγους στο Κολοράντο, που ώθησε στα ύψη την τιμή του προϊόντος.

Ο Bruce Perlowin, ο διευθύνων σύμβουλος της Hemp Inc., η μετοχή της οποίας έχει εκτιναχθεί 205% στα 8 σεντς τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, αναφέρει ότι οι επενδυτές έχουν ξαφνικά πέσει με τα μούτρα στις μετοχές εταιριών μαριχουάνας. «Ψάχνουν να βρουν την επόμενη Microsoft» αναφέρει στο Bloomberg.

Ο Robert Frichtel που κατέχει την Advanced Cannabis Solutions που η μετοχή της εκτινάχθηκε 144% με πωλήσεις μόλις 455 δολ. στο τελευταίο τρίμηνο, δήλωσε ότι η ευφορία έχει προκαλέσει χρηματιστηριακά κέρδη τα οποία ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις το 1.700%!

«Η ζήτηση για μαριχουάνα είναι εξωφρενική», σχολιάζει ο κ. Perlowin, πρώην διακινητής μαριχουάνας που έχει εκτίσει ποινή στη φυλακή και πέρσι εισήγαγε στο χρηματιστήριο 12 εκατ. μετοχές της εταιρίας του, η οποία έχει έδρα στο Λας Βέγκας.

Αν και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν εκφράσει ανοιχτές προειδοποιήσεις για τυχόν απάτες στην αγορά, στο χρηματιστήριο κάποια από τα μεγαλύτερα φετινά κέρδη απολαμβάνουν επενδυτές που ποντάρουν σε μετοχές «της πεντάρας» εταιριών μαριχουάνας.

Η μετοχή της GreenGro Technologies Inc., που προσφέρει επιχειρήσεις διαχείρισης ιατρικών κλινικών, έχει εκτιναχθεί 1.714% στα 80 σεντς. Η Tranzbyte Corp., που πωλεί κάναβη στο Κολοράντο, έχει κερδίσει πάνω από 310% σε πέντε συνεδριάσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v