Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια είναι η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζεις

Οι ευρωπαϊκές πόλεις έρχονται πρώτες στην κατάταξη των καλύτερων πόλεων για να ζει και να εργάζεται κανείς. Εκτός δεκάδας το Λονδίνο. Από την Ασία, στην υψηλότερη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη (25η).

Ποια είναι η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζεις

Η Βιέννη, η γενέτειρα του Μότσαρτ και του Φρόιντ, διατηρεί τον τίτλο της πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Mercer για τις καλύτερες πόλεις για διαμονή και εργασία.

Τη Βιέννη ακολουθούν η Ζυρίχη της Ελβετίας, το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Μόναχο της Γερμανίας. Έπονται στην πέμπτη θέση το Βανκούβερ του Καναδά και στην έκτη και στην έβδομη οι γερμανικές πόλεις Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη.

Η ετήσια έκθεση της Mercer πραγματοποιείται με στόχο να βοηθήσει τους εργοδότες να υπολογίσουν τι θα πρέπει να πληρώνουν τους υπαλλήλους που αποφασίζουν να στείλουν σε διεθνείς αποστολές.

«Οι ευρωπαϊκές πόλεις χαίρουν μιας γενικά υψηλής ποιότητας ζωής σε σχέση με τις άλλες περιοχές», σχολίασε ο Slagin Parakatil, ερευνητής της Mercer, κάνοντας λόγο για «πολύ υψηλής ποιότητας» υγειονομική περίθαλψη, υποδομές και εγκαταστάσεις αναψυχής, καθώς και για πολιτική σταθερότητα και σχετικά χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας.

Το Λονδίνο δεν μπήγε στη λίστα των δέκα κορυφαίων πόλεων, λόγω των χαμηλών βαθμολογικών που πέτυχε σε ό,τι αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, και κατατάσσεται στην 38η θέση.

Από την Ασία, στην υψηλότερη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη (25η), ενώ το Ντουμπάι βρίσκεται στην 73η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Στις ΗΠΑ, το Σαν Φρανσίσκο κατατάσσεται 27ο, η Νέα Υόρκη 43η, ενώ το χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ είναι η αμερικανική πόλη με τη χαμηλότερη αξιολόγηση, στην 70ή θέση.

Τελευταία στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται και πάλι η Βαγδάτη του Ιράκ, ενώ το Μπανγκουί της Κεντρικής Αφρικής και το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής βρέθηκαν στην 222η και στην 221η θέση αντίστοιχα.

Η έκθεση της Mercer παρέχει πληροφορίες για περισσότερες από 460 πόλεις, ενώ η κατάταξή της καλύπτει μόνο 223 πόλεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v