Οι διεθνείς τιμές τροφίμων ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα έτους τον Μάρτιο, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε καίριες παραγωγικές περιοχές, καθώς και τις γεωπολιτικές εντάσεις στους «σιτοβολώνες» της Μαύρης Θάλασσας.
Ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων του ΟΗΕ, Food and Agriculture Organisation ανακοινωσε ότι ο δείκτης τιμών που καταρτίζει με βάση τις τιμές ενός «καλαθιού» προϊόντων από δημητριακά, σπορέλαια, γαλακτοκομικά, κρέας και ζάχαρη, διαμορφώθηκε στις 212,8 μονάδες τον Μάρτιο.
Πρόκειται για αύξηση 4,8 μονάδων ή 2,3% σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Πρόκειται επίσης για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο 2013.