Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jupiter: Ξεφορτώθηκε τα ελληνικά ομόλογα

Το σύνολο του ελληνικού χρέους που κατείχε πούλησε η Jupiter Asset Management, στοιχηματίζοντας ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Jupiter: Ξεφορτώθηκε τα ελληνικά ομόλογα

Η Jupiter Asset Management πούλησε όλα τα ελληνικά ομόλογα που είχε στο χαρτοφυλάκιο της, καθώς δεν αναμένει ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Ο Ariel Bezalel, διαχειριστής του Jupiter Strategic Bond Fund, δήλωσε στο Bloomberg πως το fund άρχισε να μειώνει τις θέσεις στα ελληνικά ομόλογα «πριν από μερικές εβδομάδες» και ξεφόρτωσε μια μεγάλη ποσότητα χθες, με το σκεπτικό ότι η ΕΚΤ δεν θα ξεκινήσει αγορές κρατικών ομολόγων.

«Ο προβληματισμός μου είναι πως θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση από άλλα μέλη της ευρωζώνης για την έναρξη ενός κανονικού προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης» υποστήριξε. «Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει ένα κενό όταν τελειώσει το πρόγραμμα των ΗΠΑ. Τα στοιχεία υψηλού ρίσκου κινδυνεύουν» τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως η Jupiter ήταν μεταξύ των επενδυτών όπως η BlackRock και η Invesco που αγόρασαν τα πενταετή ομόλογα που εξέδωσε η ελληνική κυβέρνηση τον Απρίλιο.

«Η κρίση της ευρωζώνης θα βγει και πάλι στην επιφάνεια κάποια στιγμή στο μέλλον. Γιατί να έχουμε στην κατοχή μας αυτά τα ομόλογα όταν μπορεί να πάνε πολύ χαμηλότερα ;» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v