Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Πράσινο φως" από το ευρωκοινοβούλιο για τη νέα Κομισιόν

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επικεφαλής τον Jean-Claude Juncker, θα ξεκινήσει την πενταετή θητεία της την 1η Νοεμβρίου 2014. Η ομάδα Γιούνκερ έλαβε τις 423 ψήφους των Συντηρητικών του PPE, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων.

Πράσινο φως από το ευρωκοινοβούλιο για τη νέα Κομισιόν

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της οποίας ηγείται ο Jean-Claude Juncker, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την πενταετή θητεία της την 1η Νοεμβρίου 2014.

Η ομάδα Γιούνκερ έλαβε τις 423 ψήφους των Συντηρητικών του PPE, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων, ενώ 209 ευρωβουλευτές έδωσαν αρνητική ψήφο και 67 απείχαν.

Οι βασικές δεσμεύσεις του Juncker, εν όψει της ψηφοφορίας στο ευρωκοινοβούλιο, ήταν ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 300 δισ. ευρώ καθώς και ευέλικτη εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων. Οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε. δεν θα αλλάξουν, αλλά θα εφαρμόζονται με κάποιον βαθμό ευελιξίας, δήλωσε ο κ. Juncker, ενώ συνεχίζεται η έντονη διαμάχη με την Ιταλία και τη Γαλλία που έχουν διαμηνύσει πως δεν θα σεβαστούν τους κανόνες για μείωση των ελλειμμάτων.

Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα των επενδύσεων. Επανέλαβε τη δέσμευσή του για επενδυτικό πρόγραμμα 300 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο θα τεθούν επενδύσεις που στοχεύουν στη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη και θα γίνουν σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v