Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Στηρίζουμε την πρόθεση της ΕΚΤ για stress test κάθε χρόνο

Συμφωνούμε με την ΕΚΤ ότι τα τραπεζικά stress test είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα και στηρίζουμε την αποφασιστικότητά της να επαναλαμβάνει τις ασκήσεις κάθε χρόνο, βελτιώνοντας συνεχώς τη διαδικασία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

ΔΝΤ: Στηρίζουμε την πρόθεση της ΕΚΤ για stress test κάθε χρόνο

Την επιτυχή ολοκλήρωση των stress test στις ευρωπαϊκές τράπεζες από την ΕΚΤ χαιρέτισε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις. 

"Το ΔΝΤ καλωσορίζει την επιτυχή ολοκλήρωση των τεστ της ΕΚΤ στις τράπεζες της Ευρωζώνης. Η άσκηση χρησιμοποίησε ένα κοινό πλαίσιο για να εκτιμήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και σηματοδοτεί την αξιόλογη πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς μια τραπεζική ένωση. Τα υψηλά επίπεδα διαφάνειας και συγκρισιμότητας των αποτελεσμάτων θα επιτρέψουν στους επενδυτές να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για την υγεία των τραπεζών, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη. Σε γενικές γραμμές, η άσκηση αποτελεί μια σημαντική βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των τραπεζικών ισολογισμών, την αντιμετώπιση των προβληματικών ιδρυμάτων και την ενίσχυση του δανεισμού για τη στήριξη της ανάπτυξης. 

Συμφωνούμε με την ΕΚΤ ότι τα τραπεζικά stress test είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα και στηρίζουμε την αποφασιστικότητά της να επαναλαμβάνει τις ασκήσεις κάθε χρόνο, βελτιώνοντας συνεχώς τη διαδικασία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v