Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Εντυπωσιακή αναβάθμιση ΑΕΠ Q3 στο 3,9%

Στο β΄ τρίμηνο το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί 4,6% κι έτσι η αμερικανική οικονομία έχει έτσι εμφανίσει τα δύο καλύτερα τρίμηνα ανάπτυξής της από το 2003.

ΗΠΑ: Εντυπωσιακή αναβάθμιση ΑΕΠ Q3 στο 3,9%

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε στο γ΄ τρίμηνο ακόμη ταχύτερα από όσο αρχικώς αναμενόταν, εντυπωσιάζοντας τους οικονομολόγους και τις αγορές, που αντιθέτως περίμεναν χαμηλότερη β΄ μέτρηση από το υπουργείο Εμπορίου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε 3,9% στο γ΄ τρίμηνο, υποδεικνύοντας ενδυνάμωση στα θεμελιώδη δεδομένα, που σημαίνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως οι δυναμικοί ρυθμοί ανάπτυξης διατηρήθηκαν και στο δ΄ τρίμηνο.

Στην α΄ εκτίμηση, το υπουργείο είχε κάνει εκτίμηση για ανάπτυξη 3,5% στο γ΄ τρίμηνο. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα υποβαθμιστεί στο 3,3% στην αναθεωρημένη μέτρηση.

Στο β΄ τρίμηνο το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί 4,6%. Η αμερικανική οικονομία έχει έτσι εμφανίσει τα δύο καλύτερα τρίμηνα ανάπτυξής της από το 2003.

Τα επιμέρους στατιστικά που έχουν ανακοινωθεί έκτοτε, υποδεικνύουν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας παρέμειναν ισχυροί και στο τρέχον τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Οι βασικοί λόγοι της αναβαθμισμένης εκτίμησης ήταν η βελτιωμένη εικόνα από τις εξαγωγές και των επιχειρηματικές επενδύσεις. Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες, που καταλαμβάνουν τα δύο τρίτα της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο, εξακολούθησαν να εκπέμπουν σινιάλα δυναμικής ανάπτυξης στο γ΄ τρίμηνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v