Σόιμπλε: Είναι καλή απόφαση η επίσπευση για ΠτΔ

Οι αγορές είναι πάντα υπερβολικά ευαίσθητες στην πολιτική αβεβαιότητα, αλλά πιστεύω ότι ο Σαμαράς έκανε την επιλογή αυτή γιατί είναι πεπεισμένος για την επιτυχημένη εκλογή Προέδρου, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί. Δεν μας εξέπληξε η απόφαση, είπε ο Σόιμπλε.

Σόιμπλε: Είναι καλή απόφαση η επίσπευση για ΠτΔ

Η απόφαση του πρωθυπουργού για επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν εξέπληξε τους Ευρωπαίους εταίρους, όπως αποκάλυψε σήμερα σε δηλώσεις του ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα η οποία δημιουργεί οικονομικές αναταράξεις. Γι' αυτό, ακούσαμε την ανακοίνωση Σαμαρά χωρίς να προκαλέσει έκπληξη σε όλους μας καθώς υπάρχουν μυστικά που κάνουμε ότι δεν ξέρουν οι άλλοι ή οι άλλοι κάνουν ότι δεν τα ξέρουμε εμείς. Αλλά τώρα έγινε γνωστή και είναι καλή απόφαση. Στο τέλος όμως την ευθύνη έχουν το ελληνικό κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Βιώσαμε αυτή την κατάσταση αν θυμάστε και στο Συμβούλιο των Καννών όταν διαπραγματευτήκαμε με τον Παπανδρέου το δημοψήφισμα, το οποίο βέβαια την επόμενη μέρα υπό την πίεση του τότε υπουργού Οικονομικών, Βενιζέλου αποσύρθηκε» υπογράμμισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μοσκοβισί: Ο Σαμαράς ξέρει πού πηγαίνει

Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου δείχνει ότι είναι πεπεισμένος (confident) πως μπορεί να εξασφαλίσει την στήριξη 180 βουλευτών, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση προσεκτικά» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Μοσκοβισί. «Οι αγορές είναι πάντα υπερβολικά ευαίσθητες στην πολιτική αβεβαιότητα, αλλά πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς έκανε την επιλογή αυτή γιατί είναι πεπεισμένος για την επιτυχημένη εκλογή προέδρου τις επόμενες εβδομάδες» τόνισε ο ίδιος.

«Έχω την αίσθηση ότι ξέρει που πηγαίνει, τώρα θα δούμε. Όποια κι να είναι η απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπάρχουν τρόποι για να προχωρήσουμε. Οι αγορές θα έπρεπε να νιώθουν πιο ασφαλείς από ότι δείχνουν αυτήν την χρονική στιγμή» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Μοσκοβισί σημείωσε ακόμα ότι η χθεσινή απόφαση του Eurogroup δείχνει την εμπιστοσύνη των υπουργών Οικονομικών στο έργο που έχουν κάνει οι ελληνικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v