ΗΠΑ: Υποτονική αύξηση βιομηχανικής παραγωγής 0,2%

Πάντως τα στοιχεία για το σύνολο του δ΄ τριμήνου έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 4,3% στο 12μηνο κατά το Q4.

ΗΠΑ: Υποτονική αύξηση βιομηχανικής παραγωγής 0,2%

Η βιομηχανική παραγωγή στην αμερικανική αγορά αυξήθηκε 0,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve. Οι ιδιώτες οικονομολόγοι περίμεναν μεγαλύτερη αύξηση, κοντά στο 0,4%.

Ενδειξη αδυναμίας για την δραστηριότητα στην αμερικανική βιομηχανία αποτέλεσε και η μικρή πτωτική αναθεώρηση των μεγεθών των τεσσάρων τελευταίων μηνών. Πάντως παρά την εν λόγω υποβάθμιση, τα στοιχεία για το σύνολο του δ΄ τριμήνου έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 4,3% στο 12μηνο κατά το Q4.

Τον Ιανουάριο, η παραγωγή της μεταποίησης αυξήθηκε 0,2%. Η παραγωγή επιχειρηματικού εξοπλισμού αυξήθηκε 0,8%. Η παροχή κοινωφελών αγαθών εκτινάχθηκε 2,3% λόγω της παγωνιάς. Τέλος η μεταλλευτική παραγωγή μειώθηκε 1% εξαιτίας της μείωσης στον δείκτη άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η αξιοποίηση της παραγωγικής δυνατότητας των αμερικανικών βιομηχανιών διαμορφώθηκε στο 79,4%, αμετάβλητη από τον προηγούμενο μήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v