Apple: Ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η ομάδα που εξελίσσει το αυτοκίνητο αριθμεί ήδη 200 άτομα και αποτελείται από ειδικούς σε τεχνολογίες για μπαταρίες και στην ρομποτική.

Apple: Ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Apple πιέζει την ομάδα που έχει αναλάβει την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου να ξεκινήσει την παραγωγή του από το 2020, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

H εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια εμφάνισε κέρδη ρεκόρ 18 δισ. δολαρίων το περασμένο τρίμηνο και έχει περίπου ρευστό 178 δισ. δολαρίων για να επενδύσει σε νέα σχέδια.

Οι πηγές ανέφεραν στο Bloomberg πως η Apple μπορεί να εγκαταλείψει ή να καθυστερήσει την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αν τα στελέχη δεν είναι ικανοποιημένα από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Η ομάδα που εξελίσσει το αυτοκίνητο αριθμεί ήδη 200 άτομα και αποτελείται από ειδικούς σε τεχνολογίες για μπαταρίες και στην ρομποτική.

Ένας έμπειρος κατασκευαστής αυτοκινήτων χρειάζεται περίπου πέντε με επτά έτη για να εξελίξει ένα νέο όχημα προτού το εισάγει στην αγορά, σύμφωνα με τον Dennis Virag, πρόεδρος του Automotive Consulting Group.

«Αν ξεκινάει κανείς από την αρχή, πιθανότατα χρειάζεται περίπου 10 χρόνια» ανέφερε ο κ. Virag. «Eνα αυτοκίνητο είναι μια πολύ πολύπλοκη τεχνολογική μηχανή» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μια μήνυση που υποβλήθηκε αυτόν τον μήνα ρίχνει φως στις προσπάθειες της Apple να δημιουργήσει μια ομάδα ειδικών. Σύμφωνα με την μήνυση η εταιρεία «έκανε επιθετική καμπάνια» για να προσελκύσει υπαλλήλους από τις A123 Systems LLC και Waltham.

Η Apple προσέλαβε περισσότερους από πέντε ανθρώπους από την A123 και προσπάθησε να προσλάβει ανθρώπους από τις LG Chem, Samsung, Panasonic, Toshiba και Johnson Controls, σύμφωνα με την μήνυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v