Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Μπαίνει δυναμικά στις έξυπνες συσκευές με τα Windows 10

Η Microsoft φιλοδοξεί να εκθρονίσει την Google από την κορυφαία θέση στην αγορά λειτουργικών συστημάτων για μικρές φορητές συσκευές με τα «Windows 10».

Microsoft: Μπαίνει δυναμικά στις έξυπνες συσκευές με τα Windows 10

Έτοιμη να ανταγωνιστεί δυναμικά τη Google στις έξυπνες συσκευές δηλώνει η Microsoft με τα Windows 10. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της εταιρίας στο CNBC, η Microsoft φιλοδοξεί να εκθρονίσει την Google από την κορυφαία θέση στην αγορά λειτουργικών συστημάτων για μικρές φορητές συσκευές, όπως τα έξυπνα ρολόγια κ.ά.

«Είναι αλήθεια πως έχουμε σχεδιάσει τα Windows 10 ώστε να μπορούν να δουλέψουν στο μεγαλύτερο δυνατό εύρος συσκευών. Πρόκειται για μια αρχιτεκτονική που εκτείνεται από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη υπολογιστική εργασία», δήλωσε ο Greg Sullivan, διευθυντής πωλήσεων για το Windows Phone, στο συνέδριο Mobile World στη Βαρκελώνη.

Τα Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσουν το δεύτερο μισό του 2015. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους θα είναι αυτό που η εταιρεία αποκαλεί Universal App, δηλαδή η δυνατότητα που θα δίνεται στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές για όλες τις συσκευές με Windows, από smartphone και smartwatch μέχρι PC. Μέχρι τώρα οι εταιρίες λογισμικών γράφουν διαφορετικό κώδικα για κάθε συσκευή.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία δύο οικονομικών συσκευών smartphone με Windows τη Δευτέρα. Ένα κινητό αιχμής με Windows αναμένεται να κυκλοφορήσει μόλις τα Windows 10 εμφανιστούν στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v