Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση-ρεκόρ για την τουρκική λίρα, έπειτα από αιματηρή επίθεση του PKK

Έπειτα από βομβιστική επίθεση των Κούρδων του PKK που σκότωσε 15 Τούρκους στρατιώτες, η λίρα άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδά της. Τουρκικά πολεμικά σκάφη χτύπησαν κρησφύγετα του PKK, ενώ 1.180 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον Ιούλιο.

Πτώση-ρεκόρ για την τουρκική λίρα, έπειτα από αιματηρή επίθεση του PKK

Στα χαμηλότερα επίπεδά της όλων των εποχών έπεσε η τουρκική λίρα, έπειτα από βομβιστική επίθεση των Κούρδων του PKK την Κυριακή το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν πολλοί στρατιώτες. Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η αιματηρή επίθεση εντείνει την ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια στη χώρα, ενώ το νόμισμα σημείωσε πτώση της τάξης του 1,3%, στα 3,0465 ανά δολάριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, τη Δευτέρα το πρωί, οι μαχητές του κουρδικού PKK επιτέθηκαν σε δύο θωρακισμένα οχήματα κοντά στη νοτιοανατολική πόλη Daglica της επαρχίας Hakkari. Όπως ανέφερε το φιλοκουρδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Firat, επικαλούμενο την ηγεσία του PKK, κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν 15 Τούρκοι στρατιώτες.

Έπειτα από την επίθεση, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη κτύπησαν περίπου 12 κρησφύγετα του PKK στην επαρχία Hakkari, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση TRT.

Ανεπιβεβαίωτα στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg καταδεικνύουν ότι περισσότεροι από 1.180 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις αρχές Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v