Κάμερον: Σε λίγους μήνες το δημοψήφισμα στη Βρετανία

Mας απομένουν δυνητικά μόλις λίγοι μήνες προτού διεξάγουμε αυτό το δημοψήφισμα, αν εξασφαλίσουμε αυτή τη συμφωνία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Κάμερον: Σε λίγους μήνες το δημοψήφισμα στη Βρετανία

H Bρετανία μπορεί να διεξάγει το δημοψήφισμα για την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντός λίγων μηνών, αν και οι υπόλοιπες χώρες στηρίξουν τη συμφωνία που ανακοινώθηκε νωρίτερα ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Mας απομένουν δυνητικά μόλις λίγοι μήνες προτού διεξάγουμε αυτό το δημοψήφισμα, αν εξασφαλίσουμε αυτή τη συμφωνία», ανέφερε ο κ. Κάμερον. 

Στο προσχέδιο της απόφασης της συμφωνίας ΕΕ-Βρετανίας, το οποίο έχει δει το Reuters, αναφέρεται ότι η Βρετανία δεν είναι υποχρεωμένη να ενοποιηθεί περαιτέρω πολιτικά με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε μπορεί να υπάρξει διάκριση των βρετανικών επιχειρήσεων ή πολιτών στην ΕΕ, διότι χρησιμοποιούν τη στερλίνα.

«Αναγνωρίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης στο πλαίσιο των συνθηκών της ΕΕ, δεν δεσμεύεται για περαιτέρω πολιτική ενοποίηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρεται στο προσχέδιο που έχει δει το Reuters.

Παράλληλα, στο προσχέδιο ξεκαθαρίζεται πως η αναφορά στις συνθήκες της ΕΕ για μια «ακόμα πιο στενή ένωση» δεν σημαίνει την ανάγκη η Βρετανία να εκχωρήσει άλλες εξουσίες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το προσχέδιο αναφέρει επίσης πως η Βρετανία δεν θα χρειαστεί ποτέ να εγκαταλείψει τη στερλίνα και πως δεν έχουν όλες οι χώρες της ΕΕ το ευρώ για νόμισμά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v