Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Brexit μεταθέτει χρονικά την πώληση της RBS λέει ο CEO

Oι οικονομολόγοι της τράπεζας εκτιμούν ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 1,6% φέτος, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 2%. Το 2017 η βρετανική η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 0,8%.

Το Brexit μεταθέτει χρονικά την πώληση της RBS λέει ο CEO

Η πώληση του μεριδίου της βρετανικής κυβέρνησης στην Royal Bank of Scotland θα καθυστερήσει κατά δύο χρόνια μετά την απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο CEO της τράπεζας, Ross McEwan.

«Αυτό θα είναι ένα πισωγύρισμα, ας είμαστε ειλικρινείς, νομίζω πως θα υπάρξει  τουλάχιστον δύο χρόνια καθυστέρηση από αυτό» ανέφερε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC ο κ. McEwan.

«Βλέπουμε μια επιβράδυνση. Προβλέπει ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος» σημείωσε ο ίδιος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σημείωσε πως οι οικονομολόγοι της τράπεζας εκτιμούν ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 1,6% φέτος, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 2%. Το 2017 η βρετανική η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 0,8%.

Αν και δεν αναμένει να υπάρξει ύφεση, ο κ. McEwan υποστήριξε ότι μέχρι να αρθεί η αβεβαιότητα, θα υπάρξει περιορισμός των επενδύσεων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο