Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η νίκη Τραμπ σωτηρία για τη Ρωσία, λένε οι αναλυτές

Όπως δείχνουν οι δηλώσεις των πολιτικών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η σταθεροποίηση της Ρωσίας είναι «σε απόσταση αναπνοής», τονίζει η Deutsche Bank. Σημαντικότερο ατού η άρση των οικονομικών κυρώσεων, προσθέτει η Daniel Stewart.

Η νίκη Τραμπ σωτηρία για τη Ρωσία, λένε οι αναλυτές

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και η ισχυροποίηση του δολαρίου έχουν οδηγήσει σε υποχωρήσεις σε μια σειρά νομισμάτων αναδυόμενων χωρών, ωστόσο η ρωσική οικονομία αναμένεται να ωφεληθεί, εκτιμούν οι αναλυτές.

«Η Ρωσία θα πρέπει σαφώς να ωφεληθεί, βάσει των δηλώσεων των πολιτικών μέχρι στιγμής και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, πιστεύουμε ότι η σταθεροποίηση βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής», τόνισε η Deutsche Bank σε ερευνητική έκθεση, σύμφωνα με το CNBC.

Η τράπεζα επεσήμανε ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να άρει τις κυρώσεις, με αποτέλεσμα να προκύψουν εμπορικές ευκαιρίες για το ρούβλι και να μετατοπιστεί σε over-weight η κυβερνητική πίστωση και μια σειρά επιλεγμένων εταιρικών χρεών. «Στα τοπικά ομόλογα, προτιμούμε τη Ρωσία αντί για την Νότια Αφρική και την Τουρκία, λόγω χαμηλότερης ευπάθειας από μακροοικονομικής άποψης, υψηλότερων πραγματικών επιτοκίων και ισχυρότερης αντιπληθωριστικής τάσης», πρόσθεσε στην έκθεσή της.

«Πιστεύω ότι η νίκη του Τραμπ αντιπροσωπεύει μια σανίδα σωτηρίας για τον Πούτιν», εκτίμησε και ο Alastair Winter, ανώτατος οικονομολόγος στην Daniel Stewart, μιλώντας στο διεθνές δίκτυο. Όπως εξήγησε, ο Τραμπ προσφέρει στη Ρωσία κάποια πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων σημαντικότερο είναι η άρση των οικονομικών κυρώσεων που θα τροφοδοτήσει μια αναβίωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Άλλο ένα πλεονέκτημα που θα δώσει η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία είναι το διεθνές κύρος που προκύπτει όταν είσαι υπερδύναμη, ανέφερε ο Winter, ο οποίος ωστόσο επεσήμανε πως βασικό ερώτημα είναι το πότε αυτά τα ατού θα αρχίσουν να γίνονται εμφανή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v