Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φερχόφσταντ: Η Βρετανία συμφώνησε στη λήξη των διαπραγματεύσεων ως τα μέσα 2019

Η χώρα συμφώνησε να έχει ολοκληρωθεί η αποχώρησή της πριν τις επόμενες ευρωεκλογές, δήλωσε ο Γκι Φερχόφσταντ. Ο εκπρόσωπος του ευρωκοινωβουλίου που διαχειρίζεται τις διαπραγματεύσεις, τόνισε πως η ΕΕ δεν κάνει πίσω στις τέσσερις ελευθερίες.

Φερχόφσταντ: Η Βρετανία συμφώνησε στη λήξη των διαπραγματεύσεων ως τα μέσα 2019

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία θα ξεκινήσουν γρήγορα τις διαπραγματεύσεις εξόδου, ούτως ώστε η αποχώρηση της δεύτερης να μπορέσει να ολοκληρωθεί πριν τα μέσα του 2019 και τις επόμενες ευρωεκλογές, δήλωσε ο Γκι Φερχόφσταντ, εκπρόσωπος του ευρωκοινοβουλίου για τη διαχείριση των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

«Συμφωνήσαμε επάνω στην ανάγκη, αυτή η διαδικασία να ξεκινήσει όσο νωρίτερα γίνεται και να τελειώσει, σε κάθε περίπτωση, πριν τις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές», ανέφερε ο Φερχόφσταντ, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, έπειτα από συνάντησή του με τον Βρετανό υπουργό Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ο υπουργός έχει μεταβεί σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο αυτή την εβδομάδα, όπου προχωρά σε συναντήσεις με τους ομολόγους του στην Κομισιόν και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πριν ξεκινήσουν οι επίσημες συζητήσεις για την έξοδο της χώρας του από το μπλοκ, τονίζει το Bloomberg.

Στο μεταξύ, ο Φερχόφσταντ επανέλαβε σήμερα τη θέση της ΕΕ επάνω στο θέμα των τεσσάρων ελευθεριών, τονίζοντας πως «αυτές οι τέσσερις ελευθερίες είναι βασικές. Αποτελούν βασικό στοιχείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (...) Σίγουρα δεν θα αποδεχθούμε ποτέ οποιαδήποτε εξέλιξη, κατά την οποία αυτές οι τέσσερις ελευθερίες τίθενται σε κίνδυνο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο