Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος έχει βρεθεί στο στόχαστρο των υποστηρικτών του Ντοναλντ Τραμπ, οι οποίοι έχουν αρχίσει να οργανώνουν διαμαρτυρίες κατά του επιφανούς Δημοκρατικού χορηγού που θεωρούν ότι συνέδραμε την αναταραχή που προηγήθηκε των προεδρικών εκλογών.
Δημοσίευμα του USA Today αναφέρει ότι ο επενδυτής, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ουγγαρία και επέζησε της κατοχής των ναζί το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει εδώ και καιρό σταθεί το αλεξικέραυνο των συντηρητικών για τη στήριξή του σε σκοπούς που θεωρούνται προοδευτικοί.
Οι επικρίσεις αυτές άγγιξαν άνευ προηγουμένου επίπεδα στο διαδίκτυο αφότου βγήκαν τα αποτελέσματα των εκλογών, ενώ οι υποστηρικτές του Τραμπ και οι θεωρητικοί συνωμοσίας θέλουν τον Τζορτζ Σόρος να έχει υποκινήσει και στηρίξει οικονομικά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα τις ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση.
«Στο τέλος της ημέρας, φαίνεται λες και στέλνει ομάδες να δημιουργήσουν χάος και αναταραχή χωρίς λόγο», υποστήριξε η Rochelle Winther από το Λος Άντζελες, η οποία κυκλοφορεί πληροφορίες για τον επενδυτή στα social media και πιστεύει πως ο Σόρος προωθεί το μίσος μέσα από διαδηλώσεις. «Δε βλέπω πώς αυτό βοηθά κανέναν», πρόσθεσε.
Το Open Society Foundations του δισεκατομμυριούχου επενδυτή έχει απορρίψει αυτό τον ισχυρισμό. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η ιδέα πως ο Τζορτζ Σόρος πληρώνει διαδηλωτές που είναι κατά του Τραμπ είναι επινόημα, ωστόσο ανέφερε ότι –με τόσο πολλούς διαδηλωτές να οργανώνονται από τόσες πολλές ομάδες- είναι πιθανό κάποιες οργανώσεις τις οποίες στηρίζει το φιλανθρωπικό ίδρυμα να έχουν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις.