Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε ευθύνη της δολοφονίας Μπούτο

Η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως συνέπεια τον θάνατο της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούτο, όπως μεταδίδει το πακιστανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ARY, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε ευθύνη της δολοφονίας Μπούτο
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί το Πακιστάν, μετά τη χθεσινή δολοφονία της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Μπεναζίρ Μπούτο, αλλά και το ενδεχόμενο η Αλ Κάιντα, τελικά, να είναι ο υπεύθυνος της επίθεσης.

Σύμφωνα με το πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARY –το οποίο επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ– η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο, με την είδηση, πάντως, να μην επιβεβαιώνεται από τις αρχές του Πακιστάν.

Η σορός της Μπούτο μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της στα νότια της χώρας, όπου και θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία. Παράλληλα οι αρχές του Πακιστάν διέταξαν να κλείσουν άμεσα και για τρεις ημέρες τράπεζες, σχολεία και καταστήματα, αντιδρώντας στις εκτεταμένες ταραχές που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χιλιάδες υποστηρικτές της πρώην πρωθυπουργού κατέκλυσαν τους δρόμους του Καράτσι, απέκλεισαν οδικές αρτηρίες καίγοντας λάστιχα και εξαπέλυσαν βροχή από πέτρες στην αστυνομία. Σύμφωνα με πολλούς πακιστανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν καεί περίπου 100 οχήματα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που συνεδρίασε εκτάκτως, καταδίκασε τη δολοφονία, καλώντας τους Πακιστανούς να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ο πρόεδρος του Πακιστάν, κ. Περβέζ Μουσάραφ, υποσχέθηκε να εξολοθρεύσει τους δράστες της επίθεσης και κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο πένθος.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπεναζίρ Μπούτο υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από την επίθεση καμικάζι σε προεκλογική της συγκέντρωση στο Ραβαλπίντι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο καμικάζι πυροβόλησε την 54χρονη Μπούτο την ώρα που έφευγε από την προεκλογική της συγκέντρωση και στη συνέχεια ανατινάχτηκε. Από την επίθεση σκοτώθηκαν άλλοι 16 άνθρωποι, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v