Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η SocGen αποκάλυψε τον απατεώνα trader των 5 δισ.

O Jerome Kerviel, 31χρονος Γάλλος που εργάζεται στην SocGen από το 2000 και δούλευε στο desk ”Delta One” της τράπεζας στο χρηματιστήριο του Παρισιού, είναι ο trader που εξαπάτησε την γαλλική τράπεζα προκαλώντας ζημιά 4,9 δισ. ευρώ.

Η SocGen αποκάλυψε τον απατεώνα trader των 5 δισ.
Το όνομα του απατεώνα trader που εξαπάτησε την Societe Generale προκαλώντας ζημιά 4,9 δισ. ευρώ αποκάλυψε η γαλλική τράπεζα.

Πρόκειται για τον Jerome Kerviel, 31χρονο Γάλλο που εργάζεται στην SocGen από το 2000 και δούλευε στο desk ”Delta One” της τράπεζας στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο κ. Kerviel είχε αναπτύξει πολύ μεγάλες θέσεις σε προθεσμιακές αγορές ευρωπαϊκών δεικτών, που δεν ”του βγήκαν.”

Η αποκάλυψη της απάτης καταφέρνει άλλο ένα πλήγμα στην εύθραυστη επενδυτική εμπιστοσύνη προς τον τραπεζικό κλάδο, που πλήττεται ήδη από τις μαζικές διαγραφές ενεργητικών εξαιτίας της κρίσης στις ΗΠΑ.

Φέρνει επίσης σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την γαλλική τράπεζα όσον αφορά τις διαδικασίας διαχείρισης κινδύνου και την δυνατότητα ελέγχου των θέσεων σε συναλλαγές.

Η SocGen ανακοίνωσε ότι η ”απίστευτη απάτη” ήταν το αποτέλεσμα αγοράς πολύ μεγάλων θέσεων long σε ”απλά προθεσμιακά συμβόλαια hedging επί δεικτών ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων” που ήταν ”εκτός της δικαιδοσίας” του trader.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v