Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Συμφωνία με ΕΕ «σε λίγες εβδομάδες» για τη Monte dei Paschi

Οι διαπραγματεύσεις της Ιταλίας με την ΕΕ για το σχέδιο διάσωσης της Monte dei Paschi di Siena «δεν είναι πιο δύσκολες απ' όσο αναμένονταν και θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες», δήλωσε στέλεχος του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών.

Ιταλία: Συμφωνία με ΕΕ «σε λίγες εβδομάδες» για τη Monte dei Paschi
Μέσα σε μερικές εβδομάδες εκτιμά η Ιταλία ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για την κρατική διάσωση της Monte dei Paschi di Siena, όπως δήλωσε στο περιθώριο συνεδρίου στο Μιλάνο ο Φαμπρίτσιο Παγκάνι, κορυφαίο στέλεχος του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Παγκάνι είπε πως «οι διαπραγματεύσεις μόλις ξεκίνησαν. Δεν είναι πιο δύσκολες απ’ όσο αναμένονταν και θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες».

Ο ίδιος σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε ζητήσει αλλαγές στο κυβερνητικό διάταγμα που περιείχε λεπτομέρειες για τη διάσωση, διαψεύδοντας έτσι δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο.

Η Monte dei Paschi di Siena είχε ζητήσει κρατική στήριξη πέρυσι, καθώς δεν κατάφερε να αντλήσει από την αγορά τα 5 δισ. ευρώ που χρειαζόταν.

Ιταλικές εφημερίδες έγραψαν το Σαββατοκύριακο πως μια συμφωνία για το σχέδιο διάσωσης της Monte dei Paschi θα μπορούσε να πάρει μήνες και πως οι Βρυξέλλες ήθελαν η Ιταλία να τροποποιήσει τους όρους της διάσωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v