«Κατηγορώ» του Ιράν κατά Σαουδικής Αραβίας για τη διπλή επίθεση

«Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη αποδεικνύει ότι είναι αναμεμειγμένοι» υποστηρίζουν οι Φρουροί της Επανάστασης, που εμπλέκουν και τον Τραμπ. Δώδεκα νεκροί από το διπλό χτύπημα σε Βουλή και Μαυσωλείο Χομεϊνί.

«Κατηγορώ» του Ιράν κατά Σαουδικής Αραβίας για τη διπλή επίθεση

Τη Σαουδική Αραβία κατηγορούν οι Φρουροί της Επανάστασης για την διπλή επίθεση που εκδηλώθηκε σήμερα στο Ιραν. 

Με δήλωση που μεταδόθηκε από Ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι «η επίθεση έγινε μόλις μια εβδομάδα μετά την συνάντηση του Ντ. Τραμπ και των Σαουδαράβων ηγετών που στηρίζουν τρομοκράτες. Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη αποδεικνύει ότι είναι αναμεμειγμένοι στην βάρβαρη επίθεση», σημειώνουν. 

Υπενθυμίζεται ότι η ανάληψη ευθύνης έγινε από το σουνιτικό ISIS στο σιιτικό Ιραν. Ο απολογισμός ήταν δώδεκα νεκροί και 39 τραυματίες από τα χτυπήματα στο Ιρανικό Κοινοβούλιο και στο Μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί που σημειώθηκαν το πρωί.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, δια μέσου του πρακτορείου του Amaq, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και video που δείχνει ένοπλο μέσα στο κοινοβούλιο στην Τεχεράνη. «Μαχητές από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν στον ναό του Χομεϊνί και στο Ιρανικό Κοινοβούλιο στην Τεχεράνη», μετέδωσε το Amaq λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν πως και οι τέσσερις δράστες της επίθεσης στο Κοινοβούλιο είναι νεκροί -ο ένας εκ των οποίων αυτοανατινάχθηκε όταν έσφιξε ο κλοιός των δυνάμεων ασφαλείας γύρω του.

Δύο ομάδες ενόπλων πραγματοποίησαν το πρωί επιθέσεις στην Τεχεράνη στο Κοινοβούλιο του Ιράν και στο Μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, σε διάστημα περίπου μισής ώρας.

URGENT: Footage of shooting outside Parliament building in Tehran#TehranShooting pic.twitter.com/zTahtqt2CS


«Ήσσονος σημασίας περιστατικό» χαρακτήρισε την επίθεση στο Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Βουλής του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, τονίζοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας είναι απόλυτα ικανές να χειριστούν τους «δειλούς επιτιθέμενους». Ο Λαριτζανί, ο οποίος συνέχισε να προεδρεύει συνεδρίασης στη βουλή παρά τις επιθέσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη, είπε πως η επίθεση δείχνει ότι τρομοκράτες προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο Ιράν. 

Περίπου μισή ώρα αργότερα, σημειώθηκε άλλη επίθεση στο Μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.

Όπως μεταδίδει το Press TV, ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Μαυσωλείο -ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας- έφερε οκτώ χειροβομβίδες, 10 γεμιστήρες και ένα μπουκάλι που περιείχε ένα ροζ υγρό.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Πληροφοριών, σύμφωνα με το Press TV, γνωστοποίησε πως ομάδα τρομοκρατών εξουδετερώθηκε πριν μπορέσει να πραγματοποιήσει επίθεση. 






ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v