Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητα η γαλλική οικονομική ανάπτυξη το β’ τρίμηνο

Η κεντρική τράπεζα της χώρας βλέπει το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου να αναπτύσσεται κατά 0,5%, έπειτα από άνοδο 0,4% το πρώτο τρίμηνο. Αυξάνεται η βιομηχανική παραγωγή, ισχυρή η δραστηριότητα σε όλους τους τομείς.

Ανεβάζει ταχύτητα η γαλλική οικονομική ανάπτυξη το β’ τρίμηνο

Η γαλλική οικονομική ανάπτυξη θα επιταχυνθεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους και οι δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης παραμένουν άνω του μακροπρόθεσμου μέσου όρου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Γαλλίας.

Το γαλλικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα αναπτυχθεί κατά 0,5% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο, οπότε η οικονομία αναπτύχθηκε 0,4%, σύμφωνα με τους δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας, τόνισε η κεντρική τράπεζα.

Η τράπεζα πρόσθεσε πως η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε απότομα τον Μάιο και η δραστηριότητα ήταν ισχυρή σε όλους τους τομείς. Ο τομέας των υπηρεσιών αναπτύχθηκε «με υγιή ρυθμό» και η δραστηριότητα ανέκαμψε στον κατασκευαστικό τομέα.

Οι δείκτες εμπιστοσύνης παραμένουν σταθεροί στη μεταποίηση και στις υπηρεσίες, στο 105 και στο 101 αντίστοιχα, άνω του μακροπρόθεσμου μέσου όρου στο 100. Στις κατασκευές, ο δείκτης εμπιστοσύνης υποχώρησε ελαφρώς στο 101 από 102, επεσήμανε η τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο