ΗΠΑ: Αναπάντεχη άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούνιο

O δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του οικονομικού συμβουλίου ενισχύθηκε στις 118,9 μονάδες τον Ιούνιο από τις 117,6 μονάδες το Μάιο.

ΗΠΑ: Αναπάντεχη άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούνιο

Οι καταναλωτές συνεχίζουν να έχουν εμπιστοσύνη στην αμερικάνικη οικονομία, αλλά δεν αναμένουν επιτάχυνση της ανάπτυξης σύντομα, σύμφωνα με έρευνα του οικονομικού συμβουλίου Conference Board.

O δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του οικονομικού συμβουλίου ενισχύθηκε στις 118,9 μονάδες τον Ιούνιο από τις 117,6 μονάδες το Μάιο. Η άνοδος του δείκτη ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές, οι οποίοι προέβλεπαν να σκαρφαλώσει στις 116 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών, ο οποίος καταγράφει τις εκτιμήσεις των καταναλωτών για την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας, αυξήθηκε στο υψηλό περίπου 16 ετών των 146,3 μονάδων από 140,6 προηγουμένως.

Μόλις πριν από τρεις μήνες ο δείκτης είχε ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001.

Ωστόσο, με βάση των δείκτη ευρύτερων προσδοκιών οι καταναλωτές δεν αναμένουν ότι η οικονομία θα είναι πολύ διαφορετική σε έξι μήνες από τώρα.

«Συνολικά, οι καταναλωτές εκτιμούν πως η οικονομία θα συνεχίσει να επεκτείνεται τους επόμενους μήνες, αλλά δεν προβλέπουν επιτάχυνση της ανάπτυξης» δήλωσε ο Lynn Franco, υπεύθυνος για τους οικονομικούς δείκτες στο Συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v