Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ντράγκι δεν θα στείλει «μήνυμα» για το QE στο Jackson Hole

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα κρατήσει κλειστά τα χαρτία του όσον αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στην ομιλία που θα δώσει στο Jackson Hole, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Ο Ντράγκι δεν θα στείλει «μήνυμα»  για το QE στο Jackson Hole

O Μάριο Ντράγκι, δεν θα στείλει κάποιο νέο μήνυμα για την νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην ομιλία που θα δώσει στο Jackson Hole, δήλωσαν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Eκπρόσωπος της ΕΚΤ ανέφερε πως ο κ. Ντράγκι θα εστιάσει στο θέμα του συνεδρίου, το οποίο είναι η δημιουργία μιας δυναμικής παγκόσμιας οικονομίας, ενώ οι πηγές πρόσθεσαν πως θέλει να απέχει από οποιοδήποτε σχόλιο για την νομισματική πολιτική ως το φθινόπωρο.

Στην ομιλία που είχε δώσει στο Jackson Hole το 2014, ο κ. Ντράγκι είχε προετοιμάσει το έδαφος για την έναρξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, κάτι που είχε δημιουργήσει προσδοκίες πως θα υπάρξει ένα σημαντικό μήνυμα και στη σημερινή του ομιλία.

«Οι προσδοκίες ότι αυτή θα είναι μια μεγάλη ομιλία για την νομισματική πολιτική είναι λανθασμένες» τόνισε μια από τις πηγές.

Mια άλλη πηγή υποστήριξε πως ενώ η ομιλία αντιμετωπιζόταν αρχικά ως μια ιδανική εκδήλωση για μια σημαντική ανακοίνωση, αλλά ο κ. Ντράγκι δήλωσε στην τελευταία συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου πως θα τηρήσει την απόφαση να μην γίνει καμία δήλωση για την νομισματική πολιτική ως το φθινόπωρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v