Η ιαπωνική Fisco πούλησε ομόλογο σε bitcoin

Μια μονάδα της εταιρείας με έδρα το Τόκιο εξέδωσε στις 10 Αυγούστου τριετές χρέος αξίας 200 bitcoin προς μια άλλη εταιρεία του ομίλου Fisco.

Η ιαπωνική Fisco πούλησε ομόλογο σε bitcoin

H ιαπωνική Fisco πειραματίζεται με την πώληση ομολόγων που αποτιμώνται σε bitcoin, στοιχηματίζοντας ότι το ψηφιακό νόμισμα θα γίνει ένα νόμιμο οικονομικό στοιχείο ενεργητικού στην Ιαπωνία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μια μονάδα της εταιρείας παροχής οικονομικών πληροφοριών με έδρα το Τόκιο εξέδωσε στις 10 Αυγούστου τριετές χρέος αξίας 200 bitcoin προς μια άλλη εταιρεία του ομίλου Fisco.

Ο chief product officer της εταιρείας, Masayuki Tashiro, υποστήριξε πως ο στόχος της πώλησης είναι να εξεταστεί η προοπτική των ομολόγων να γίνουν ένα χρήσιμο εργαλείο άντλησης πόρων.

Ο τίτλος που εκδόθηκε είχε αξία 813.000 δολαρίων την Τετάρτη.

«Αναμένουμε ότι το bitcoin θα αναγνωριστεί τελικά ως χρηματοοικονομικό προϊόν» σημείωσε ο ίδιος. Αν αυτό συμβεί και η έκδοση ψηφιακών νομισμάτων απογειωθεί, τότε θα μπορούμε να κερδίζουμε προμήθειες αν λειτουργούμε ως διαχειριστές εκδόσεων ομολόγων, πρόσθεσε.

Η Fisco σχεδίασε το ομόλογο σαν έναν τυπικό εταιρικό τίτλο, ώστε να πληροί τις ρυθμιστικές απαιτήσεις, ανέφερε ο κ. Tashiro. To ομόλογο έχει κουπόνι 3% και δίνει στον κάτοχο του 200 bitcoin όταν λήξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v