Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί οι αγορές δεν αντιδρούν στην εκτόξευση πυραύλου από τον Κιμ

Οι επενδυτές δεν δείχνουν να πανικοβάλλονται από τις δοκιμές του Κιμ. Εξηγούν το γιατί, ενώ εκφράζουν και φόβους ότι έχουν ίσως εφησυχάσει περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Συνεχιζόμενη απειλή, μικρές πιθανότητες πραγματοποίησης, σημειώνουν.

Γιατί οι αγορές δεν αντιδρούν στην εκτόξευση πυραύλου από τον Κιμ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο κοντά στην Ιαπωνία, αλλά οι επενδυτές και οι αναλυτές δεν… συγκινήθηκαν από αυτή την τελευταία πρόκληση. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κόσμος συνήθισε και περίμενε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συνεχίσει τις δοκιμές.

Eastspring Investments

Σύμφωνα με τον Paul Kim, επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας για μετοχές στη Σεούλ:«Οι επενδυτές ήδη περίμεναν ότι η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει να δοκιμάζει πυραύλους. Επίσης, ορισμένοι έχουν ήδη πουλήσει μετοχές πρόσφατα λόγω αυτού του κινδύνου. Το σημαντικό είναι πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ, αλλά οι αμερικανικές μετοχές δεν φαίνεται να αντιδρούν και η Ουάσιγκτον δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής πολλές απαντήσεις για το θέμα».

Craigs Investment Partners

Σύμφωνα με τον Mark Lister, επικεφαλής ερευνών, «ο κόσμος έχει συνηθίσει στις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις και τις έχει ξαναδεί. Είναι καλό που δεν πανικοβάλλεται και δεν «κρέμεται» από τις εξελίξεις, αλλά από την άλλη ίσως παραείμαστε ευφησυχασμένοι».

ΙG Asia

Oπως σημειώνει ο Jingyi Pan, υπεύθυνος στρατηγικής,«στις αγορές η τελευταία εξέλιξη λίγο διαφέρει από τις προηγούμενες και δεν βλέπουν σε τι πρέπει να αντιδράσουν».

Nomura Holdings Inc.

Σύμφωνα με τον Vivek Rajpal, υπεύθυνο στρατηγικής, «οι αγορές ανταποκρίνονται περισσότερο σε οικονομικά δεδομένα παρά στη γεωπολιτική, εδώ και καιρό».

Australia & New Zealand Banking Group Ltd.

Ο Sanjay Mathur, επικεφαλής οικονομολόγος, αναφέρει ότι «υπάρχουν δύο λόγοι γι' αυτό. Πρώτον, η αγορά είναι «αρκετά κουρασμένη» καθώς είχαμε και άλλες δοκιμές της βόρειας Κορέα και δεύτερον, οι περισσότεροι επενδυτές μπορεί να βλέπουν μια συνεχιζόμενη απειλή, αλλά δεν πιστεύουν ότι έχει μεγάλη πιθανότητα πραγματοποίησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v